Facebook vil være én stor online butik

1 Min læsning

En ny “køb” knap er på vej til verdens største sociale netværk. Knappen vil gøre det muligt at købe ting direkte fra annoncer og indlæg i brugernes nyhedsstrøm.

facebook køb 1

Facebook vil ikke længere nøjes med at tjene penge på online reklamer. Fremover vil Facebook også have del i sine annoncørers indtægter.

Det skal ske med en ”Køb” knap, der vil gøre det muligt at købe en annoncørs produkter direkte fra Facebook, uden at man skal følge et link til vedkommendes (eksterne) webshop.

Den nye ”Buy” funktion afprøves i øjeblikket i USA. Bliver den en succes, vil den uden tvivl blive rullet ud i mange lande verden over. Sikkert også i Danmark.

Funktionen vil forvandle Facebook til én stor online butik, hvor det sociale medie fungerer som en slags outlet eller ekstra butiksvindue for annoncørerne.

facebook køb 2 ny

Facebook brugerne vil nemlig kunne købe direkte fra annoncer og/eller tekst-indlæg, der optræder i deres nyhedsstrøm. Med andre ord bliver grænserne mellem tekster og reklamer på det nærmeste udviskede.

Facebook vil også tilbyde, at brugerne kan betale for de indkøbte varer direkte via Facebook.

Klog af skade fra tidligere bommerter understreger Facebook dog med det samme, at kreditkort oplysningerne IKKE vil blive blive delt med annoncører og webshop ejerne. De vil forblive under privatlivets fred, medmindre Facebook brugerne giver tilladelse til at videregive dem.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + eleven =

No Comments Yet.