Garderoben i skyen – deleøkonomi når nye højder

2 Min læsning

Der findes forskellige former for online garderober, der gør det muligt at låne tøj fra private eller opkøbere i en kortere periode. Herhjemme har vi ex Closay, Joli eller Share your Closet , men på den anden side af Atlanten har de som altid scalet up og en onlinegarderobe af en anden verden har set dagen lys. Elektronista går på opdagelse i konceptet og ikke mindst roberne her, mens vi tålmodigt venter på, at fænomen kommer til Danmark.

Rent The Runway beskriver sig selv som intet mindre end en “renting revolution”. Udover muligheden for på organiseret vis at leje det smukkeste, eksklusive designertøj, så er  brugeroplevelsen også optimeret og væk er alle de irriterende elementer ved at leje tøj online – som logistikken med at få hentet og bragt samt rensning af det låne tøj.

Udlejningsvirksomheden råder over titusinder af styles og items fra 450 topbrands, som frit kan lejes på flere forskellige måder. Ex som enkeltleje til en stor begivenhed, eller som abonomment med ubegrænset adgang til at bytte styles eller beholde dem man har, så længe det ønskes. Inkluderet i lejen er forsikring, forsendelse med UPS begge veje samt rensning af tøjet efter brug.

Rent The Runway råder også over 5 showrooms, hvor kunden kan booke tid og prøve tøjet inden leje – en forbrugergode som nogle af de danske tjenester synes at mangle.  Hver showroom har stylister ansat til at hjælpe med fitting og styling og er man i tvivl om en størrelse, kan man enddog få “fit garantee” med lovning på at kunne leje en anden størrelse, hvis den reserverede style pludselig ikke længere passer – selv hvis reserveringen er lavet et par måneder i forvejen.

Den amerikanske udlejningstjeneste skriver sig ind i rækken af deleøkonomiske ordninger der vinder større og større indpas i takt med, at brugerfladen forenkles og servicen skræddersyes efter kundernes ønsker og behov.
At forestille sig at gøre brug af en fælles garderobe i skyen er slet ikke nogen fjern tanke og i særdeleshed ikke, når den imødekommer alle de problematikker der er forbundet med tøjforbrug: Tusindvis af muligheder kan vælges via en brugervenlig app, tøjstørrelse, stil og pengeforbrug kan varieres efter behov og det er langt mere miljøvenligt at leje sit tøj, end at købe det, ved mindre det bliver brugt virkelig flittigt.

Virksomheder som Rent The Runway er teknologisk opbyggede om et sindrigt system, der gør logistikken af mange tusinder af individuelle udlejninger og generel logistik mulig. Selv siger de, at de med deres businessmodel er i en position hvor de kan udfordre den nuværende måde vi forbruger tøj på og diktere nye regler for fremtidens modeglade kvinder. Vi er tilbøjelige til at tro dem.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − eleven =

No Comments Yet.