HOLD STYR PÅ UV-INDEKSET DER HVOR DU ER

1 Min læsning

Af Kristina Blenker

Sommer og solbadning går hånd i hånd, men det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår solen stråler er direkte skadelige for dig og din familie.

baby_i_sol

Foråret har nu endelig forbarmet sig over os og der er ikke længe før sommeren er her! Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag app’en UV-indeks, der gør det nemt at få styr på, hvornår man helst skal undgå solens stråler.

uv_index_app

Ved at lade app’en vide hvor i verden du befinder dig via GPS kan den oplyse om det lokale UV-indeks, hvor du netop befinder dig. Det gælder også når familien skal på ferie i udlandet, her er det dog vigtigt at være opmærksom på data-takster. UV-indeks app’en er udstyret med en advarselsfunktion, der giver dig besked, hvis der sker store ændring i UV-indekset i dit område.uv index app

Du kan hente UV-indeks app’en gratis i iPhones AppStore eller til Android i GooglePlay. Du kan læse mere om UV-indeks app’en her

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one + one =

4 Comments
 • Kirsten
  maj 13, 2013

  Den har jeg lige hentet! Den er god, den giver lige en ekstra påmindelse om at passe på solen.

 • Sven
  maj 19, 2013

  Jeg ved ikke med iOS versionen, men Android versionen har for mange fejl og mangler endnu.
  Jeg vil ikke tænke på hvor mange penge som er givet for dette app af Kræftens Bekæmpelse, fordi det er ikke værd det.

  Fejl med Android versionen:
  – Hos nogle/mange crasher den når man prøver at starte den.
  – Lokation kan kun findes pr GPS og ikke Wi-fi lokation(datamaster) som de fleste andre apps.
  – Alle byer findes ikke i apps, medens går du ind på TV2 vejret, kan jeg fint finde den by jeg bor i. Hænger ikke sammen at byer som er mindre end min egen (Skive og Karup) har UV-indekstal, medens min egen by (Viborg) ikke har. Jeg må bruge UV-indeks for Skive eller Karup for at få den frem. Når så UV-indeks skal tages fra en by mindst 30 km væk fra en, så får man ikke det korrekte UV-tal.

  Underligt at de ikke har testet det før de har udsendt det på markede. Det er ihvertfald min tanke når jeg testet app selv og læser hvad andre har skrevet om det.

  Det er synd, da jeg syntes ideen bag app’en er rigtig god, specielt når man selv har små børn.

 • Anne
  maj 14, 2014

  Det er en super god app og værdig afløser til deres SMS-tjeneste, der sendte dagens UV-varsel på SMS.
  Jeg har kun brugt den på iPhone og der virker den fint.

 • Kim
  august 18, 2018

  Ja okay nu er sommeren snart forbi (men vi håber den bliver ligeså god næste år), men viste ikke den apps fandtes. Og det er helt sikkert et app der skal ned på min iphone så jeg bedst muligt kan beskytte mine 2 små drenge :)