HVAD SKAL BARNET HEDDE? FIND SVARET MED EN APP

2 Min læsning

Af Cecilie Henriksen

I tvivl om, hvad barnet skal hedde? Selvfølgelig kommer en app til hjælp!

Nogle mennesker ved længe før et barn overhovedet kommer på tale, hvad det barn skal hedde, hvis det bliver en pige eller en dreng. For andre er det måske en lidt mere abstrakt sag (og det er måske også derfor mange børn starter med at hedde ting som “Blop” og “Astronauten”)

Man kommer dog ikke udenom, at barnet på et eller andet tidspunkt skal have et navn og at der er uhyrligt mange navne at vælge i mellem. Men på den anden side kan man i Danmark heller ikke bare vælge et ord efter forgodtbefindende og sige, at det er navnet på ens barn. Navnet skal være juridisk godkendt i Danmark som navn

Desuden kan det også være hensigtsmæssigt, hvis begge forældre er enige om barnets navn (eller at den ikke tilgodesete forældre i det mindste bliver kompenseret på anden vis), og det er jo ikke altid let. Men det er alt andet lige nemmere at komme frem til et kompromis, hvis udvalget er stort nok.

Hvis du har et barn, du skal finde et navn på – eller bare interesserer dig for navne – kan det være du skal kaste et blik på den gratis app “Hvad skal barnet hedde”. Her kan du søge på juridisk godkendte danske navne.

Du kan vælge køn på navnet, antal bogstaver der skal være i navnet, hvad det skal starte og ende med og om der skal være nogle bestemte bogstaver i navnet.

Og så får du ellers lange lister over børnenavne, hvoraf det faktisk er ret let at fravælge de fleste – sorry dig der kalder dit barn Chanell eller Valkyria (heldigvis ser Vampyria ikke ud til at være et godkendt navn). Nå du klikker på de enkelte navne, kan du se, der har et givent navn (der er ingen i Danmark der hedder Valkyria men der er faktisk 56 der hedder Chanell) og hvordan udviklingen har været på et givent navn  indenfor de seneste par år.

App’en er gratis til Android og kan hentes her. En lignende app til Apple (også gratis) kan hentes her

Som total unyttig information kan oplyses, at man i Danmark åbenbart ikke må kalde sit barn App, Apple, Android eller Twitter

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 4 =

No Comments Yet.