Det googler vi: Hvordan sletter jeg min Facebook-profil?

2 Min læsning

Google er blevet hverdagsoraklet med svar på spørgsmål om både det mest intime og det helt overfladiske. 1080 googler årligt spørgsmålet, “Hvordan sletter jeg min Facebook-profil?” Det er måske ikke mange taget i betragtning af, at omkring 3,7 millioner danskere i dag har en profil. Mange af os elsker jo stadig Facebook højt (eller elsker at hade). Well, well, noget tyder på, at tallet af frafaldne kommer til at stige i nær fremtid. 

Og der er gode argumenter for, at brugere dropper deres profil. Facebook har blandt andet været under heftig beskydning for at overvåge vores færden på nettet samt undlade at gribe ind i sager, hvor personer er blevet krænket på Facebook. En del unge er desuden trætte af at dele medie med deres forældre og er allerede begyndt at droppe Facebook. Nylige udsagn i de danske medier som: “Er du stadig på Facebook, så er du officielt gammel” (Politiken 13. februar 2018), skal nok få tallet til at stige yderligere :)

Er du klar til at droppe din Facebook-profil? Sådan gør du:

Du skal starte med at slette alle private ting, du har liggende på din Facebook. Dvs. billeder, videoer, mails etc. Det påstås, at Facebook ikke bruger de ting, der ligger på en slettet profil, men i en tid, hvor datasikkerheden er yderst tvivlsom, er det en god ide at minimere dine personlige informationer og de fodspor, du har sat på nettet, mest muligt.

Nu kan du slette din profil via dette Facebook-link. Her kommer du til en side, hvor du kan klikke på “Slet min konto”. 

Deaktiver din Facebook-profil

Er du ikke helt klar til at sige farvel til din Facebook-profil, så vælg i stedet at deaktivere den midlertidigt. Sådan gør du:

 1. Gå ind på din Facebook-profil
 2. I øverste højre hjørne finder du en lille pil, som du klikker på. I menuen klikker du på Indstillinger
 3. Du kommer til siden Genenerelle kontoinstillinger – Under Adminstrer konto klikker du på Rediger
 4. Klik på Deaktiver din konto.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 4 =

1 Comment
 • Henrik V Blunck
  marts 11, 2018

  Jeg slettede min profil for et par år siden, og jeg har bestemt ikke fortrudt. Derimod har det været en fornøjelse både at genfinde Twitter og begynde på Instagram – sidstnævnte er dog ved at blive påvirket af, at Facebook-imperiet har sat sin klamme hånd på mediet. Når ens tidslinje bliver manipuleret af data er der grund til at råbe vagt i gevær, og der holdes øje. Hvis Instagram går mere i denne retning, så er den næste kandidat til sletning.

  Tror i øvrigt også folk blev forbavsede, da David Guldager viste 1100 siders udskrift på Go’ Morgen Danmark med en oversigt over hvor mange data FB rent faktisk logger om sine brugere… Det er ren Big Brother i anden potens.