Internettets pakkelege beviser, at verden også er et godt sted

3 Min læsning

Vi har testet internettets versioner af konceptet pakkeleg – den danske Twitter-baserede Mindre End Tre og Reddits Secret Santa. Folk giver hinanden mere gennemtænkte og originale gaver end til deres egne familier. Hvad har du fået- og givet?

Af @OskarDer og @LindaCorfitz

På fredag bliver det på bloggen mindreendtre.dk afgjort, hvem der får prisen for at være Danmarks bedste nisseven på Twitter. For i julen legede de danske tweeps nissevenner under hashtagget #mindreendtre, hvor de sendte personlige gaver til fremmede. Mindre End Tre er formentlig inspireret af det lignende koncept Secret Santa, som har kørt på Reddit i flere år. Linda havde meldt sig til Mindre End Tre, og Oskar deltog i Reddits Secret Santa, som er et verdensomspændende fænomen.


200.000 nissevenner sender gaver til hinanden

Secret Santa blev opfundet i 2009 af Dan McComas, og ideen var simpel: Meld dig til Secret Santa, skriv nogle informationer om dig selv, få tildelt en fremmed person, send en gave til denne og modtag selv en gave fra en person, du ikke kender. Første år tilmeldte 4830 personer sig fra i alt 62 lande. Stifteren var mere end tilfreds over opbakningen, men da diverse beretninger og billeder dukkede op, blev at han for alvor begejstret over, hvad han havde sat i gang.

Nissevenner sendte vilde gaver som guitarer og personlige kunstværker, og en fattig studerende modtog 15 x 100$ med posten. Én fik også en tøjdyrshaj med posten, den viste sig at være selve gavepapiret. Den glade modtager spillede med på idéen og lagde billeder op af operationen af hajen.

I just got my secret santa, shoulda suspected something from the fishy smell! Opened it up to find a poor cramped shark. He looked ill so I immediatelrushed him to the OR.

6 billeder af haj secret santa

 

Secret Santa rundede i år 200.000 tilmeldinger og har også en velfortjent plads i Guinness Rekordbog som historiens største pakkeleg.
Desværre blev det ikke til nogen gave til Oskar i denne omgang, men han blev super glad over, at hans modtager blev super glad. Her er takken fra manden i Vestbjerg.

Oskar secret santa

 

Heldigvis fungerer Secret Santa sådan, at dem, der ikke har fået en gave, får tildelt en ny nisseven. Så der er faktisk håb endnu for Oskar. Sidste argument for at deltage i næste års Secret Santa er muligheden for at modtage en gave fra berømtheder som Snoop Dog og Bill Gates; se herunder.

Bill_gates Secret santa

 

Bedre gaver end til familien

Mindre End Tre, som også skrives <3, startede ud fra tanken, at folk på Twitter skulle lære hinanden bedre at kende, og i 2014 lancerede @JonasJuhler og @LauraJul den danske digitale juleleg – og det er lykkedes dem rigtig godt. Folk gjorde sig umage og nogle bemærkede også, at de gjorde sig mere umage med deres Mindre End Tre-gave end dem til deres egne familiemedlemmer. Se nogle af de flotte gaver her, tjek hashtagget #mindreendtre på Twitter eller bloggen, hvor folk beskriver deres glæde over at modtage en personlig gave fra en fremmed. Det lykkes mange, at lave personlige gaver, fordi man som en del af legen skal have tweetet tre ønsker, tre ting man elsker, og tre informationer man ikke før har fortalt på Twitter.

mindre end tremindre end tre 2

 

Lindas gave var et opslagsværk skabt ud af modtagerens 1300 yndlingstweets og en kold Coca Cola Zero afleveret til døren.

lindasgave
Og modtagerens reaktion.

mindre end tre 3

Linda har ligesom Oskar også været uheldig og ikke modtaget en gave, men det tyder på, at der et sted sidder en postmand og gnasker de 24 x 3 Kinder-æg, der ifølge hendes nisse skulle være leveret til hendes adresse.

 

 

.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × one =

No Comments Yet.