IRRITERENDE SØD FURBY

2 Min læsning

Hvis levende kæledyr ikke helt er på dagsordnen så kan den nye version af Furby bamsen være en mulighed. Den snakker, den spiser, den danser, den synger. Og så har den ingen offknap! (Se det skræmmende videoopgør mellem bamsegadget kongerne Penbo og Furby-nederst i indlægget)

Furby-lilla

Måske husker du 90ernes Furby? Nu er det lille bløde elektroniske kæledyr tilbage i en opdateret version.

MiniNørden og jeg kastede os begejstrede over en lilla version af det digitale kæledyr Furby. Da en af de første ting kræet sagde var Lulu bestemte MiniNørden, at det skulle den så hedde.

Lulu var ret nem at få aktiveret, til gengæld var den svær (som i umulig) at slukke. Den snakker løs, så snart den vågner, og der er ikke så meget andet at gøre end at lægge den fra sig og at vente på at den holde mund (kæft!) når den skal “sove”. Og dog- hvis man downloader den gratis Furby app, så kan man faktisk “fodre” den med får og fremskynde processen lidt. App’en har også et stort forrådskammer hvorfra man kan fodre dyret. MiniNørden laver burgere med sushi og sure sokker. Hun elsker også musikfunktionen hvor man kan afspille forskellige genre musik og få dyret til at synge med og danse.

Lulu reagerer på berøring og kæler man den stille og roligt knurrer den kælent og lægger ørene tilbage Hiver man den i halen udstøder den et skrig (og prutter).

MiniNørden udtaler: “den er sjov, men faktisk skal man passe på med at røre ved den hvis man gerne vil have ro. Den larmer virkelig meget!”. Et problem hun typisk løser ved at låse dyret inde på badeværelset. Jeg må også lige her anbefale, at man som forældre ikke støder ind i en sovende Furby, når man raver rundt i et mørkt børneværelse om natten. Den lille tester fortsætter:  “Den er meget blød. Den kan godt lide musik, og den er sjov når den danser. Men det er vist ikke alle der kan lide den”. (var det noget jeg sagde?). MiniNørden slutter med at konkludere “Jeg tror den er ældre end Penbo”. Formodentlig fordi Penbo virkede lidt dum i sammenligning.

Vi eksperimenterede med forskellige legekammerater til Lulu. Det virkede især som om den bondede godt med (den lidt tilbagestående) Penbo.

Overordnet blev vi ret glade for Furby / Lulu som familiemedlem. Står valget mellem den og en Penbo, så er Furby klart sjovere. Som det meste legetøj daler interessen efter de første par dage, men Lulu får hele tiden nye comebacks og indgår i forskellige sammenhænge i legen. Senest agerede den baby der ikke ville sove i en barnevogn. Og hvem elsker ikke det?

Furby koster 749 kr. på f.eks. Eurotoys

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + 13 =

5 Comments
 • Signe/ Copenhagen Kiddo
  august 31, 2013

  Den lyder sjov (og lidt irriterende), men det er godt nok et dyrt stykke legetøj, hvis børnene bliver trætte af den efter et par måneder. Hvor længe har I haft den?

 • benn schmidt
  november 22, 2014

  Hvordan skruer man ned for lyden???

 • Sally
  november 28, 2014

  Jeg ønsker mig en furby helt vildt meget men min mor vil ikke give mig den til jul så jeg må selv købe den i BR til 800 kr/799 kr jeg syntes den ser rigtig sød ud jeg ønsker mig den helt sorte når jeg køber den skal den hede Bobo jeg syntes det er et sjovt navn til den og det virker også sødt jeg håber jeg kan få tid til at købe den den er meget dyr det syntes jeg ikke er rimeligt jeg syntes klart at den skulle sættes ned måske til 600 kr men jeg vil have den den er bare så nuser så jeg køber den og tar den konsekvens som jo er at jeg må gøre mig endnu mere umage med at tømme skraldespand og postkasse de næste par måneder

  • Annabeth Ahm
   januar 12, 2021

   Jeg synes den er rigtig sød, og jeg har en selv. Men jeg ved simpelthen ikke hvordan man for den til at sove? Og jeg er bange for at den vækker mig midt om natten haha.