#Jesuishumain- et fremtidsorienteret vinprojekt

3 Min læsning

Vinaktivist og fremtidsanalytiker bag tænksom vintervin

#jesuishumain er en kollaboration mellem vinaktivist Victor Monchamp (Paris90) og fremtidsanalytiker Christiane Vejlø (Elektronista). Med #jesuishumain serien følger en opfordring til at sænke farten i en hurtig verden og en række kuraterede digitale kulturoplevelser, som kan hjælpe med netop det. 

Den første vin i #jesuishumain partnerskabet er Edition Limitée Vinter 2021/22.

En vin særligt udvalgt til at ledsage vinteren og julens menuer. En QR kode på flasken giver adgang et online #jesuishumain univers, hvor historier om vinens oprindelse, en nem opskrift på simremad, en unikt kurateret #jesuishumain musikplayliste samt citater fra store og små tænkere giver inspiration til en nærværende aften i venners lag.

Vin er kultur, passion og liv, og dens berusende væsen har samlet mennesker i tusindvis af år.  Med #jesuishumain serien følger en opfordring til at sænke farten i en hurtig verden. Til at smage frem for at drikke. Til at tale frem for at snakke. Til at slukke for støjen og tænde for musikken. Vinen er en sæsonhyldest til naturen og til de øjeblikke, hvor vin får mennesker til at stoppe op i ægte menneskeligt nærvær.

“Vi synes, tiden kalder på, at vi stopper op. Ser vi os omkring, befinder vi os i en verden, hvor skærmene omkring os konkurrerer med øjenkontakt og samtale, og hvor teknologien byder sig til i roller, som før var menneskets domæne,” udtaler Christiane Vejlø om samarbejdet. 

#Jesuishumain er en hyldest til mennesket som har  hænderne nede i vinmarkens muld. Mennesket der samler vennerne til et måltid og hæver glassene i opløftet samtale. Mennesket der smager og dufter og føler og tænker. Mennesket der tager sit ansvar som menneske på sig. 

“Naturen – vores generøse spisekammer- er længe blevet udpint i en jagt på kortsigtet profit over langsigtet omsorg. Det har handlet mere om effektivisering, automatisering, masseproduktion og pressede priser, end om at tage ansvar for den rolle, vores art spiller i et større økosystem” udtaler Victor Monchamp om behovet for mere bevidst produktion og ansvarligt forbrug. “Vi skaber selv fremtiden med det vi køber, spiser og drikker” tilføjer han. 

Den første #Jesuishumain Édition Limitée Vinter 2021/2022 er særligt udvalgt til danske vintersmagsløg. Server den til simremad i stearinlysets skær, introducer den for stegen og jordfrugterne og inviter den som æresgæst til julemaden. 

“Vi har fat i næsten 40 år gamle og lykkelige vinstokke, som gavmildt deler deres saftfyldte Syrah druer med os. Den biodynamiske naturvin er bred og dyb og fuld af karakter. Et trofast vidne til Liracs tørre terroir. Det er en vintervin med noter af brombær, hasselnødder og krydderier”, fortæller Victor og anbefaler, at vinen bliver åbnet i god tid, så den lige får lov til at trække vejret, inden selskabet starter. 

“Med #jesuishumain følger et ønske om at sætte fokus på en bæredygtig og nærværende nutid for at muliggøre en fremtid, som vi allesammen har lyst til at leve i” understreger Christiane Vejlø og Victor Monchamp.

Vinen kan købes hos Paris90, Classensgade 25 på Østerbro i København. Eller i paris90.dk shoppen. Pris 150 dkk.  

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + seven =

4 Comments
 • christian bedmar
  november 11, 2021

  Hejsa

  Jeg bliver altid så glad i låget når der er mail fra dig – det er så sprudlende, bredspektret og fuldstændigt uforudsigeligt hvad der kommer fra dig – på den fede måde :-)

  Kan du ikke begynde at sælge den vin og merch. herovre på Kontinentet også ?

  Hav en herlig dag

  Chb

  • Christiane Vejlø
   januar 4, 2022

   ej hvor blev jeg glad for den kommentar. Så sødt sagt. Jeg kan sætte en flaske til side til dig til næste gang du kommer til hovedlandet ;-)
   Christiane

 • Frank
  november 17, 2021

  Fedt partnerskab den må prøves snart i vintertiden når jeg svinger forbi Østerbro :-)

  • Christiane Vejlø
   januar 4, 2022

   Ellers må du prøve i foråret hvor næste version kommer
   :-) Christiane