Julegave-idé: Ny LED-bordlampe kan simulere dagslys

1 Min læsning

Der går lidt tid, inden vi får lyse døgn igen. Men du kan snyde lidt, for de kompakte lavenergi LED-bordlamper er kommet for at blive. Det nye er dog, at LED-bordlamper som fx Bright fra Icon nu også kan simulere dagslys.

Med et simpelt nordisk udtryk kan LED-lampen fra Icon simulere både dagslys og almindelig hyggebelysning. Den er udstyret med en lavenergi pære, der efterligner solens skiftende farvetemperatur fra det kolde, hvide morgenlys, der på subtil vis vækker os til den gyldne aftensol, der får os til at slappe af igen.

Dynamisk døgnrytmelys

Bordlampen Bright mestrer med andre ord det, der kaldes dynamisk døgnrytmelys, og videnskaben er ved at få øjnene op for, hvor vigtigt viden om lyset er for vores trivsel. I følge en ny rapport fra den svenske Folkhälsomyndigheten har dagslys fx en positiv effekt på, hvor længe og hvor godt vi sover, og det kan lindre depression og øge vores kognitive evner.

Derudover reducerer det blå lys fra bl.a. tablets og smartphones inden sengetid udskillelsen af det søvnfremmende hormon Melatonin, hvilket virker søvnforstyrende, og det er dårligt nyt for alle os, der har smartphonen som fast holdepunkt inden sengetid.

Icon fra Bright fås via sales@bright-light.dk i farverne Dark Grey, Gold og Silver til 599 kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one + six =

1 Comment
  • Martin Kristensen
    december 2, 2019

    Fed idé – tak for tippet. Den er kommet på listen på min ønskesky :)