Musthave apps til din Roskilde Festival

5 Min læsning

Om få dage vælter hegnet på Dyrskuepladsen syd for Roskilde by, når tusindvis af festivalglade mennesker skyder årets Roskilde Festival igang med festivitas og “The Orange Feeling”. Inden musikken spiller, solen skinner, og øllet flyder, er det godt at vide præcis, hvilke apps, du skal pakke din smartphone med. 

Roskilde Festival er musik – og en hel masse andet, og med disse apps kan du bl.a.:

  • Få et overblik over festivallen
  • Springe køer over
  • Opleve morgenvækning
  • Finde et toilet
  • Agere quizmaster
  • Blive klogere på pop-ups i nærheden
  • Følge festivaldækningen live
  • … og meget mere

Roskilde Festival-app’en

Denne app er et must. Det er din digitale pocket guide til Nordeuropas største musikfestival. Det er den, der skal guide dig gennem 175 line-ups på 9 forskellige scener. Det er din guide til mere end 40 års festivalhistorie gennem talrige playlister. Det er din Fan Journey. Din guide gennem et mekka af lækker mad. Og det er den, der guider dig til kunstoplevelser, arrangementer og ikke mindst skøre og kreative camp-happenings. Den er med andre ord dit overblik.

Hent appen til iOS eller Android.

Joynin

Hvad sker der på Roskilde? I hvilket campområde? Med hvem?
I app’en Joynin kan du finde alt fra begivenheder, hvor du sammen med dine venner kan brygge gin, bygge et solcellesystem eller lave aftensmad med friske råvarer, til events som volleyballkampe og technoyoga.  Eller du kan spotte de velkendte campfester med fri alkohol og kæmpe anlæg. Det er det totale overblik med et socialt fokus!
Efter Roskilde Festival vil Joynin gøre det helt samme muligt i Storkøbenhavn og senere i hele Danmark, hvor det på samme måde skal være muligt at finde alle typer events, både private såvel som mindre semi-kommercielle.

Joynin kan hentes til iOS.

Fast Track

Vil du for alvor have et forspring, skal du downloade app’en Fast Track. App’en er udviklet i samarbejde mellem Teleselskabet 3, VOLT og Roskilde Festival, og målet er mere festival og mindre ventetid. Med Fast Track får du som noget nyt mulighed for at springe køen over hos 36 madboder, herunder hos din faste flæskestegssandwich-pusher Meyers Deli eller hos Halifax og deres tømmermændslindrende burgere. Og hvis du pludseligt er ved at løbe tør for øl, så frygt ej! Heldigvis er de store øltelte ved scenerne også med i ordningen – og ambitionen er, at alle boder og barer på Roskilde Festival i 2018 skal være med i app’en.

Kan hentes nu til iOS og Android.

WakieWakie

Roskilde Festival og Innovationsfonden har ladet iværksætteriet blomstre, og det er der kommet et socialt smartphone-vækkeur ud af. App’en WakieWakie erstatter din almindelige alarm og vækker dig i stedet med søde, motiverende og inspirerende indtalte beskeder (wakies), som i længde strækker sig fra den helt korte hilsen til en morgen-podcast. Du kan eksempelvis lægge ud med tonerne af det blide morgenklaver, dernæst blive talt nænsomt i gang af yogalæreren, og så gemme den sjove fra Rytteriet til de trætte øjne er helt åbne.

Det er også muligt at blive vækket til tonerne og stemmerne fra festivalens kunstnere, som har leveret vækkebeskeder i form af hilsner, sange og musikstykker. Du kan fx starte dagen med input fra Trentemøller, Den Sorte Skole og Karl William.

Grundlægger af app’en Sverre Dueholm har nemlig fundet ud af, at festivalgæster gerne vil vækkes af andet end en alarm, men præcis hvad det er, der fungerer for folk, vides ikke endnu.

Du kan hente app’en til både iOS og Android.


ToiletApp

ToiletApp’en er ikke nyt fænomen, men den er stadig en stor hjælp, hvis du vil styre uden om Roskildes klammeste toiletter. Med app’en kan du finde festivalpladsens reneste toiletter, selv bedømme dit besøg samt køforhold på en skala fra 1 til 5 og undgå de lange køer ved toiletter og håndvaske.

Kan kun hentes til iOS.

Roskilde Festival Quiz

Mangler du et drukspil eller bare et indspark til hyggeligt tidsfordriv, mens du varmer op til musikdagene? Så test din viden og quiz med dine campvenner om en af musikhistoriens største festivaller. Er du er ny på Roskilde? Trofast festivalgænger eller har du fotografisk hukommelse? App’en Roskilde Festival Quiz byder på forskellige kategorier med spørgsmål i flere sværhedsgrader. Quizzen findes på flere sprog, er spækket med fun facts, og du kan selvfølgelig også quizze i din paratviden om, hvilken scene dit yndlingsband spiller på i år. Så find ud af, om du er ægte fan.

Der kan kun quizzes i iOS.

Throb

Throb er endnu et nyt samarbejde mellem Innovationsfonden og Roskilde Festival, hvor fem iværksættervirksomheder har fået mulighed for at prøve kræfter på årets festival. Throb er en social app og cityguide, som gør det nemt at opdage og dele de spontane her og nu-oplevelser. Roskilde Festival er den ideelle testby med spontane teltfester og happenings. Derfor testes Throb på festivalen, som på sit højeste huser gæster nok til at være Danmarks fjerdestørste by. På længere sigt er også det ambitionen, at app’en skal udbredes til bl.a. Tokyo, London og New York. Samtidig åbner app’ens forretningsmæssige features nye muligheder for virksomheder, der markedfører sig gennem oplevelser.

Throb er ude til iOS og Android.

RedBull TV

Der er godt nyt til alle, der ikke fik fat i en af årets festivalbilletter eller lider forfærdeligt af FOMO, for Roskilde Festival har forlænget deres aftale med Redbull TV, der producerer og distribuerer festival-tv. Mens du sidder hjemme i stuen, kan du derfor stadig få dit skud af artister, koncerter, publikum og “Orange Feeling”. Næsten som at være der selv, altså nu når du ikke kunne være der. Derudover vil der være reportager, behind the scene-materiale og eksklusive interviews.

Download app’en til iOS og Android  eller live-stream koncerterne på www.redbull.tv/festivals 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 3 =

No Comments Yet.