NÅR MENNESKET MÅLER SIG SELV- DIGITALT HEALTH BØLGEN ER OVER OS
Af Christiane Vejlø
Måler du dig selv? Ellers kan du godt regne med at komme til det. En af de helt store trends ved årets Consumer Electronic Show i Las Vegas er det målbare mennesker- og du skal nok ende med at være med på bølgen på den ene eller anden måde.
En af de helt store ting jeg har lagt mærke til under årets CES messe i Las Vegas er mængden af produkter og omtale trenden Digital Health har. Det vælter simpelhen ud med gadgets som kan måle og veje os mennesker på alle mulige måder.
Vi vil i højere og højere grad gerne selv tage hånd om vores helbred og være med til at sørge for at kroppen fungere optimalt. Det er skridtet længere en slankekur og kalorietæller. Det er skridttæller, fitness tracker, søvnmåler, online vægt, blodtryk og stressniveau. Det er kameraer som filmer hvad vi ser og armbånd som indeholder information om allergier og sygdomme.
Jeg har samlet et par digital health sager som jeg er faldet over.
Armbåndet er blevet den smarte måde at bære de små målere på. Her Fitbit Flex modellen som i samarbejde med en app måler din bevægelse, hvad du spiser, hvor længe og hvordan du sover.
Hvor er din hund og hvor har den været? Alt under kontrol med Fido ved brug af hundetrackeren fra Tractive.
Hold styr på baby’s vægt med grafer og overblik i en app på din smartphone. Data ryger automatisk fra Withings babyvægt til app via wifi.
Se videofeed af baby – også med night vision. Styr lyset, spil musik eller syng direkte gennem Withings babymonitor.
Flere og flere devices til sunhedssektoren, så patienten derhjemme selv kan monitorere og hurtigt informere lægen om status på vigtige tal.
Lapka er en app og en gadget som ved hjælp af en lille sensor holder øje med radioaktiv stråling, elektromagnetisme, luftfugtighed og om din mad er økologisk.
“6000 skridt og så må du godt lege med iPad’en lille Magnus” Det kan blive dit barns virkelighed hvis du kaster din kærlighed på Ibitz trackere sættes i barnets snørebånd hvorfra den måler barnets aktivitet og belønner derefter.
Når du nu er igang med at måle hvor du er og hvor langt du bevæger dig, hvad så med at optage det hele på film? Små kameraer som kan bæres direkte på kroppen vælter frem.
Er du interesseret i selftracking så findes der et helt Elektronista radioprogram du kunne tjekke ud. Her behandler jeg emnet med Anders Høgh Nissen og Jon Lund