NU KOMMER VERDENS BEDSTE MUSIKTJENESTE TIL DANMARK

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Spotify er verdens største streaming service med mere en 1 million musikglade brugere. Danskere som har oplevet tjenesten i udlandet er begejstrede over udsigten til at få tjenesten i Danmark.


Når man som med Spotify streamer musik har man ikke selv musikken liggende på sit device. Man lytter til musik som er opbevaret et andet sted på internettet. I modsætningen til den musik man downloader til sin computer, telefon eller iPad. Man siger derfor tit at den slags tjenester ligger i “skyen” eller “clouden”.

En streaming service skal være ekstremt brugervenlig og stadig give brugeren en fornemmelse af en musiksamling og gode playlister, selvom brugeren ikke i den forstand “ejer” musikken. Samtidig giver en all-you-can-eat musiktjeneste brugeren mulighed for at opdage ny og relevant musik. Det har den svenske succestjeneste Spotify formået.

Brancheorganisationen for musik KODA bekræfter nu at der er en dansk aftale på plads med Spotify. Der er ikke et specifikt tidspunkt på, men det skulle blive i 2011. KODA regner med at kunne reducerer det ulovlige musikforbrug ved at give brugerne et lovligt alternativ (øh yeah… det har ligesom været problemet siden introduktionen af MP3 filer, men godt I rykker nu KODA).

At få Spotify til landet, har været utrolig vigtigt for os, og derfor er jeg da også rigtig tilfreds med, at det nu er lykkedes. Danskerne vil have nem, ubegrænset og ikke mindst billig adgang til musik, og kan vi ikke tilbyde dem det lovligt, finder forbrugerne de ulovlige alternativer. Streaming-tjenester som Spotify skaber som nyt musikmedie i høj grad nye indtægter, fordi de henter brugere fra de ulovlige tjenester, og det er virkelig positivt”, siger KODA’s direktør, Anders Lassen.

Hvis det går bare nogenlunde som i de lande som allerede har adgang til Spotify, så kan tjenesten være en tiltrængt udvikling for en skrantende musikbranche. Man kan forvente en pris omkring 100 kr. for all-you-can-eat musik.

Lad os så også lige håbe, at den aftale som KODA har fået på plads inkluderer ALLE de vigtige musik labels. Problemet med musikforhandlinger er nemlig ofte, at man ikke bliver enig med alle, og brugeren derfor i praksis ofte ikke får adgang til den musik de helst vil høre.

Af eksisterende streaming services i Danmark kan nævnes TDC Play, Telenors Wimp og bibliotekernes BibZoom.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 5 =

No Comments Yet.