Ny Facebook nyhedsapp imponerer med lækkerhedsfaktor

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Det er blevet så moderne at samle yndlingsnyheder i apps. Vi har brug for hjælp til at sortere de kæmpe mængder internetindhold, og nu vil Facebook med app’en Paper også være med som mobil indholdskurator. 

Photo 04-02-14 00.07.53

Jeg har længe brugt app’s som PulseFlipboard og Zite. De præsenterer udvalgte medier i et lækkert design, og så er det egentlig alt jeg behøver, når jeg i løbet af dagen skal have hurtigt overblik over nyheder fra yndlingssites.

At vi får mere og mere brug for tjenester som hjælper os med at sortere i den kæmpe mængde af indhold vi hver dag bliver præsenteret for på internettet siger nærmest sig selv. Hvorfor skulle jeg dog orke at taste url’er ind gang på gang, hvis jeg kan samle alt det bedste i én app?

Nogle filtreringstjenester giver os endda også mulighed for at lægge vores social media feeds ind side om side med traditionelle medier. Så vi kan se vennernes linkanbefalinger lige ved siden af Wall Street Journal, CNET og Ekstra Bladet- hvis det altså lige er de medier man har en svaghed for.

Photo 03-02-14 23.00.11

Mens de traditionelle nyhedsmedier arbejder på at levere sociale elementer er de sociale medier i fuld sving med at arbejde på deres rolle i nyhedsbilledet. Yahoo går all in med redaktionelt arbejde og samler alle deres nyheder i Yahoo Digest app’en (de købte den dengang 17 årige Nick D’Aloisio’s Summly app og Yahoo Digest er videreudviklingen af den).

Nu er Facebook så klar til at gå ind i nyhedskampen med app’en Paper som samler både Facebook feed og særlige nyhedstemaer som f.eks. tech, sports, planet, well lived ect. Jeg er ret imponeret over hvor lækker app’en er. Især taget i betragtning, hvor elendig Facebook var til de mobile platforme i starten. Den har de virkelig fået vendt og størstedelen af Facebook trafikken går da også nu gennem mobile platforme.

Ud over at fungere som en social nyhedsoversigt kan Paper faktisk også fungere som ren Facebook app. Det er nemlig muligt både at kommentere, lave statusopdateringer og chatte og det hele ser MEGET bedre ud end det gør i nogen Facebook app. Enkle swipe bevægelse flytter elegant artikler rundt og et meget rent firkantet look gør app’en virkelig nem at navigere i.

Photo 03-02-14 23.52.15Downsiden lige nu er desværre at Paper kun findes i den amerikanske appstore. Så hvis du ikke har adgang til den, må du desværre vente til Paper forhåbentlig også kommer til Danmark.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × one =

No Comments Yet.