RETRO NOSTALGI MED BIT.TRIP RUNNER

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Har du lyst til en lille tidsrejse? Bare sådan for en eftermiddag. Elektronista har testet et farverigt, prisvindende retrospil som udfordrer motorik, rytme og temperament. Og så giver sound tracket så 80er agtig vidunderlig en computerlyd som man overhovedet kan få.

BIT.TRIP Runner er en del af en række BIT.TRIP spil produceret af Gaijin Games. De beskriver selv serien som must-have retro-arkade rytme musik spil. De kredser alle omkring figuren Commander Video, der er en kæk lille pixeleret fyr og alle har et meget farverigt og festligt retro look over sig, der sender ens tanker tilbage til de gode gamle arkadespil, såsom Pac Man og Space Invaders. Og netop derfor har spillet vundet Excellence in Visual Arts ved Independent Games Festival.

Det bliver ekstra meget retro i det lydsiden i spillet udelukkende består af musik, som vi kender det fra vores gamle Game Boys. Nu til dags er det blevet en hel musikgenre, der lever i bedste velgående ved trendy arrangementer som for eksempel  Blip Festival.

Og netop lyden spiller en stor rolle i BIT.TRIP Runner. Spillet er et arkadespil hvor du skal styre Commander Video, ved at hoppe, glide og sparke over, under og igennem forhindringerne der kommer i banerne. Hver gang man passerer en forhindring påvirker det musikken. Derudover gælder det om at samle guldbarer samt lyserøde krydser, der også har indflydelse på musikken og giver eksplosioner af farver, der faktisk gør det svært at se hvad den lille pixelerede fyr laver på skærmen.  Samler du alle guldbarer i en bane, får du adgang til en ekstra retro level, som ofte er betydeligt sværere end de normale baner, men giver dig mulighed for at samle flere guldbarer.

Sjældent har jeg bandet så meget af et spil og stadig syntes det var sjovt. Bit.Trip Runner til PC sætter virkelig min motorik på prøve, idet banerne bliver sværere og sværere og man hurtigt skal glide under et monster for straks efter at hoppe op efter en guldbar. Dør man bliver man nødt til at starte forfra, hvilket godt kan få folk som mig til at blive rødglødede over Commander Video, men min stædighed gør, at jeg lige bliver nødt til at prøve igen. Og igen. Og så lige igen.

Demoen giver et super godt indblik i den stemning man oplever i spillet, samt det til tider ret hektiske gameplay. Derudover fås det både til PC, Mac og Wii.

Se traileren til spillet og smag på musikken.

Mener du at retro er det nye sort?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − ten =

No Comments Yet.