Sådan undgår du vinterdepression-lysterapi to go

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Den mørke vinter i Danmark kan trække selv det mest energiske energibundt ned i træthed og en halvdeprimeret tilstand.  Nu kan du få mere energi, styr på dit jetlag og nedsætte trangen til kulhydrater med lys i øret!

1300_200492a_1111

Der har længe eksisteret særlige lamper man kan sidde foran for at få en ekstra dosis energigivende lys i de lange vintermåneder. Men det er lidt voldsomt at installere en kæmpe lampe i køkkenet og finde tid til at sidde foran den hver dag.

Nu er lysterapi blevet noget lettere med et par simple høretelefoner fra Valkee. Det viser sig nemlig at man ikke behøver at få lyset ind gennem øjnene. Det kan komme direkte ind til hjernen gennem ørerne, hvor de så påvirker produktionen af melatonin, serotonin og dopamin.  Valkee ligner en lille mp3 afspiller, og det eneste man skal gøre er at have det særlige lyshøretelefoner på 12 minutter hver dag om morgenen. Jeg tester dem i øjeblikket, og det fungerer perfekt, når jeg f.eks. tager dem på om morgenen mens jeg lægger make up og børster tænder.

400
Vi ved at lys hjælper på vintertræthed og mild sæsonbestemt depression og selvom det virker lidt mærkeligt at rende rundt med lys i ørerne så kan jeg ikke se nogen grund til at Valkee ikke skulle virke ligeså godt som de lyslamper vi i forvejen kender til. Jeg kan ihvertfald ret godt lide at bruge dem, og har heller ikke været synderligt træt i den periode jeg har testet. Men jeg glæder mig faktisk især til at teste Valkee næste gang jeg skal rejse gennem tidszoner. Jeg lider meget af jetlag og tænker det ville give fin mening med lidt lysterapi i den forbindelse.

Og der er faktisk mange der mener at Valkee er et projekt både værd at lægge mærke til og endda investere i. Valkee fik her til sommer 9.7 mio dollars  i funding fra eksisterende og nye investorer. Valkee koster 1800 kr. og kan bestilles gennem Valkee.dk 

Valkees lysterapi-headset er verdens første lysterapi-headset, der virker ved at lede klart lys til hjernen via øregangen. Headsettet er EU-certificeret som medicinsk udstyr i Klasse 2a mod vinterdepression og er klinisk testet. Valkees videnskabelige program og resultater kan findes på
http://www.valkee.com/about/science

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × two =

1 Comment
  • Poul Erik Stenkjær
    november 22, 2013

    Magasinet ser spændende ud og dækker åbenbart et bredt og spændende område, og giver mulighed for at følge med i det sidste nye,