SALGET AF EBØGER EKSPLODERER- VI TROR PÅ FREMTIDENS DIGITALE BOG

1 Min læsning

Af Chritiane Vejlø

Kurven som angiver væksten i boggiganten Amazons salg af ebøger er så lodret at selv den mest skeptiske papirfanatiker må tage udviklingen til efterretning. 

Når jeg siger, at jeg tror print kommer til at dø som mainstream udgivelsesform, så er jeg sjældent populær i avis-, magasin- og boghandlerkredse. Ikke desto mindre oplever jeg, at  digitale udgivelsesformer fungerer bedre og bedre, bliver mere og mere accepterede og viser et imponerende fremtidspotentiale som grafen herunder også viser.

Selvfølgelig er det hyggeligt at bladre i en bog og knitre med en avis en søndag formiddag. Men det var også hyggeligt at sætte LP plader på og ikke desto mindre er digitale musikfiler nu de mest brugte måde at lytte til musik på. Komfort vil på sigt og i det store billede endnu engang vinde over nostalgi. Jeg tror vi kommer til at eje vores yndlingsbøger og have dem stående fremme i reolen som et livsstilsstatement, der siger noget om hvem vi er og hvad vi står for. Men det store samling af knaldromaner, bestsellers, selvhjælpslitteratur og fagbøger vil vi have med os på en bærbar skærm. Tablet, e-læser eller smartphone.

Grafen herunder er fra Amazon og stammer fra en keynote i september 2012. Fra TheVerge liveblog. 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − fifteen =

2 Comments
 • Thomas Mouritsen
  oktober 5, 2012

  Det skal jo lige bemærkes at tallene er fra Amazon som virkelig har vind i sejlene som den største ebogs platform. De har ikke samme udbredelse på fysiske bøger. Jeg er enig i trenden, men grafen er ikke en repræsentation af det generelle bogsalg.

  • Jan Hjorth-Gravesen
   juni 30, 2013

   Right you are!