ELEKTRONISTA TESTER ACER ICONIA TAB A700

4 Min læsning

Af Kristina Blenker

Elektronista redaktionen har været så heldig at få fingrerne i den super lækre Iconia Tab A700 fra Acer, den første android tablet med fuld HD skærm!

Udstyret med en 17 tommer “slæbebar” pc og en 3,5″skærm på mobilen, har jeg tidligere ikke haft behov for en tablet, men efter at have haft Acer’s 10″ tablet med mig alle vegne, har jeg indset at tablet-størrelsen er den ideelle tech-gadget, både til streaming af serier i sofaen, og til noter under en forelæsning.

Batteri
Jeg er særligt imponeret over den lange batterilevetid, der selvom jeg har streamede flere tv-udsendelser i træk, så film og lyttede til adskillige timers musik via youtube, gav helt op til 10 timers aktion uden opladning, hvilket hverken min bærbar eller smartphone kan præstere.

Navigation og opsætning
Tab A700 kører med androidversion 4.0.4, kendt som Ice Cream Sandwich og er så brugervenligt sat op, at du som måske ikke er vant til at bruge android, helt intuitivt og nemt kan navigere rundt.  Omend du bruger Tab A700 lodret eller vandret har du hele tiden adgang til “The Acer ring”, hvis symbol altid vil være placeret i bunden af tablet’en. Her får du lynhurtig adgang til lydjustering, søg-funktion, indstillinger, galleri, funktionen; tage et billede af skærmen og browser, hvor der er plads til alle dine bogmærker.

Arbejdsbrug
Jeg er flittig bruger af både evernote og googledocs til noter under forelæsninger og studiemøder. Hvor min bærbar minimum skal have strøm efter et par timer, har Tab A700, virkelig været effektiv! Den lange batteritid, den simple navigation, plads til både simkort og micro-SD kort, og selvfølgelig den knivskarpe skærm, gør tabletten til et uundværligt arbejdsværktøj. Hvis du som jeg arbejder på farten, og helst ikke vil opleve at løbe tør for plads eller batteri, fordi du ikke lige ved, hvornår du støder på den næste stikkontakt, kan Tab A700 anbefales. Det eneste jeg dog savner, er en autostave-funktion, så man hurtigere kan skrive noter, da det af gode grunde tager længere tid, når man skal taste hvert eneste bogstav.

Underholdning
Tab A700 har en 10″ Full HD skærm, (lidt større end den nye iPad) der virkelig kommer til sin ret, når du ser film, tv-serier eller spiller spil. Til gengæld skal du ikke gøre det mere end et par timer af gangen, da den lille tablet ikke er den letteste, den vejer 700g, men også fordi tablet’en har en tendens til at blive meget varm på bagsiden. Når jeg forsøgte at placere tablet’en i skødet, for ikke at sidde med den i hånden, blev den ellers klare lyd, ødelagt, fordi højtalerne selvfølgelig er placeret i bagsidens bund. Problemet var dog hurtigt løst ved at smide  et par hovedtelefoner i eller simpelthen vende tablet’en “på hovedet”, så højtalerne holdes fri. En ting jeg ikke synes er så godt ved Tab A700, er forvirringen over lydjusterings-knapperne, der egentlig virker fin nok når tabletten bruges i lodret format, hvor man skruer op for lyden på knappen med to prikker og ned på den med en prik! Men sagen bliver en helt anden, når man vælger at bruge tablet’en i vandret format, som er oplagt når man eksempelvis ser film, så er knappernes funktion pludselig byttet om! Så skruer man op på knappen med en prik og ned på knappen med to prikker, hvilket ikke helt giver mening?!

Når der skal tages billeder
Jeg er endvidere heller ikke så imponeret over Tab A700s to kameraer, det bagvendte kamera på 5 megapixel, der ellers har forskellige setting som; hvidbalance, tidsinterval og effekter, giver grynede billeder selvom du tager billeder i god belysning. Det frontvendt kamera 1 megapixel, er heller ikke helt i top, men er dog godt nok til at bruge sammen med den lille indbyggede mikrofon, til videochat via Skype.

Alt i alt synes jeg at Acer’s Android Iconic Tab A700, med 10″ fuld HD skærm, er et godt bud på en lækker tablet, der formår at samle al dit arbejde og underholdning et sted. Med plusser som; lang batterilevetid, super flot HD-skærm og simple android-opsætning, sat op imod minusser som; vægten og det faktum at bagsiden bliver varm efter mange timers brug, skal Tab A700 i hvert fald belønnes med 4 ud af 6 stjerner her fra.

Prisen
Du kan selv få fingre i Acer Iconic Tab A700 i aluminium på hos f.eks Komplett.dk til 3995 kr.  Vil du læse mere om Acer Iconic Tab A700 specifikationer, kan du gøre det her

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 2 =

No Comments Yet.