Derfor skal du snart vinke farvel til din smartphone

3 Min læsning

Du er sikkert rigtig glad for din smartphone. Den er sjældent længere end én meter væk fra dig, og den er det første, du ser, når du vågner, og det sidste du ser, før du sover. Er du en helt almindelig dansker, bruger du sikkert mellem 4 og 7 timer om dagen på din smartphone. Men det kan snart være slut.

Har du læst Elektronista Medias gratis AI 2024 rapport? Du får den automatisk tilsendt, hvis du skriver dig op her.  

Vi er vant til at den håndholdte skærm er fuld af apps, men meget tyder på, at fremtidens teknologi vil byde på færre smart-devices og flere indbyggede devices. Nogle sidder på eller i kroppen, andre finder du i vaskemaskinen eller i fjernsynet. Der bliver ikke mindre teknologi, tværtimod- men den bliver mindre synlig. Jeg har været et smut forbi TV2 News for at tale om 2024 tech trends og smartphonens (måske) snarlige død.

Vi kan forvente, at bevægelsen væk fra smartphones er i gang. Her er en række nye måder, vi kommer til at interagere med teknologien på. 

Voice– At tale til sine devices bliver mere og mere almindeligt. Velkendte assistenter som Siri og Alexa bliver bedre og smartere med AI, og nye digitale assistenter dukker op. Du kan tale med dem i det sprog, du vælger, og de svarer flydende tilbage. 

AI venner- de mange digitale AI assistenter betyder, at vi alle får en række hjælpere som beredvilligt stiller op døgnet rundt. Hvad enten vi har brug for hjælp til træning, kost, sundhed, kærlighed, økonomien eller havearbejdet.  Vi kommer i høj grad til at bruge vores stemme til at tale med vores nye AI venner.

Sport wearables- små dimser på håndleddet, om overarmen eller på fingeren. Wearables egner sig til sundheds-tracking og sport, og apps på telefonen bliver overflødiggjort. Med longevity trenden vi endnu flere få lyst til at tracke sig selv.  

Skærmwearables– Vi kommer til at se bud på skærme, som sidder direkte foran øjnene. Meta AKA Facebooks moderselskab har i samarbejde med Ray ban lavet en brille, som du kan konversere med. Den kan også optage dine omgivelser og vise dig ting. 

IOT- Vi har længe talt om internet of things, og snart vil alt der kan tændes være forbundet til internettet. Måske har du lige nu en app til vaskemaskine, tv og musikanlæg, men snart kan du styre det hele med stemmen og se de nødvendige informationer på selve maskinen. 

Clouden- Når mere og mere data behandles og opbevares i skyen behøver din telefon ikke længere at være særlig stor eller avanceret. Måske behøver du den slet ikke?

Tankelæsertech- På den helt lange bane vil det blive muligt at få teknologi bygget helt ind i kroppen. Det betyder, at vi vil kunne styre ting med tankens kraft. Tænd for radioen, hør vejrudsigten, find opskriften på kanelboller eller det perfekte datingmatch. 

Jeg har i samarbejde med bogen Argumenter For Mennesker lavet en 2024 AI rapport, som især fokuserer på AI trends. Hvis du vil have adgang til et gratis eksemplar, så kan du skrive dig op her. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − 7 =

No Comments Yet.