Ja tak! AI svar med kildehenvisning

2 Min læsning

Du kan få flere hacks til AI med Elektronista Insider nyhedsbrevet og rapporten 2024 Ai trends. Det er gratis. Skriv du på lige her.

Du taster et spørgsmål ind i ChatGPT og får et velformuleret svar. Men før du copy paster det ind i din skolestil, tale eller artikel, så er det dødpine afgørende, at du dobbelttjekker facts. AI har det med at vrøvle, opfinde og fordreje, og det er ikke et godt look at citere den slags. Tro mig. Jeg er allerede én gang blevet præsenteret på scenen med både forkert efternavn og firmanavn til et foredrag, fordi arrangøren havde bedt AI om at skrive introduktionen til oplægsholderne. Det var en relativt akvavet oplevelse.

Hvad hvis man nu fik kildehenvisning sammen med sit AI svar? Det er naturligvis optimalt, og det er sådan AI maskinen Perplexity fungerer. Du taster dit spørgsmål ind og med det samme får du både det velformulerede og nemt anvendelige AI svar. Men samtidig får du også en række af kilder, som svaret er bygget på. I en verden hvor alt er relativt og sandhed er et mere og mere flydende begreb er dette en fin håndsrækning i retningen af mere kvalificerede AI svar. Men husk at bruge kilderne. Du skal stadig være aktiv i dit arbejde med AI. Dobbelttjek og omformuler til dit eget sprog. Tilføj og juster. Hvis du bruger Alle kan taste et spørgsmål og kopierer svarene. Men resultatet er middelmådigt. Husk at bruge din menneskelige kreativitet, dit erfaringsunivers og din kritiske sans.

Læs mere om hvorfor mennesket (stadig?) er maskinen overlegen i bogen Argumenter for Mennesker.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + seven =

No Comments Yet.