13 årig dreng gør det umulige og gennemfører Tetris

3 Min læsning

I 34 år har man troet at det var umuligt, men en 13 årig dreng har formået at gennemføre Tetris og samtidig slå samtlige verdensrekorder. Læs med hvorfor det ikke bare er vildt, men også enormt svært.

Alle troede det var umuligt. Drømmen om ikke bare at være god til Tetris, men ligefrem besejre spillet der gang på gang altid vinder, fordi man ikke er hurtig nok til at stable Tetris-kloderne ovenpå hinanden.

Men en 13 årig dreng ved navn Willis, eller på internettet kendt som Blue Scuti, er blevet det første menneske i verdenshistorien, der har formået at ramme en Tetris “kill screen”, og dermed faktisk vinde over spillet. Det tog ham 40 minutters intens koncentration, hvor han ikke bare slog verdensrekorden i Tetris, men også skrev sig ind i historiebøgerne, som den første der nogensinde “besejrede” Tetris.

Vi dykker ned i hvorfor, at det er så vildt og ikke mindst teknikkerne til, at gøre det som mange havde troet var fuldkommen umuligt.

Hvorfor er det så vildt, at få en “kill screen” i Tetris?

Af flere grunde. Først og fremmest fordi det er rigtig svært, og indtil nu noget der kun var teoretisk muligt.

Det hele bunder i måden, som Tetris giver dig point på og hvordan det langsomt hæver sin sværhedsgrad i takt med at du spiller. Tetris er bygget på den måde, at hver gang du rydder ti rækker, altså fylder en hel vandret linje med blokke og den forsvinder, så stiger du ét i spillet level, og tempoet bliver skruet op.

Det har de fleste, der har spillet Tetris prøvet. Men når man passerer level 29 i Tetris, så bliver det ikke bare svært, men faktisk noget nær umuligt. For på dette tidspunkt, falder Tetris-klodserne så hurtigt, at det er umuligt at flytte dem helt ud i højre eller venstre side af skærmen og dermed umuligt at lave en lige linje og gå et level op. På dette tidspunkt falder en Tetris-klods på en tredjedel af et sekund, og mennesker har i gennemsnit en reaktionstid på en fjerdedel af et sekund.

Altså er det umuligt at komme videre i spillet. Altså hvis du vel og mærke holder Nintendo-controlleren normalt, og bruger din tommeltot til at bevæge klodserne til højre eller venstre som et helt normalt menneske.

Derfor har Tetris fans i årevis udviklet nye måder at holde controlleren i jagten på ikke bare at reagere hurtigere, men også bevæge sig hurtigere end hvad det originale design i spillet var tiltænkt, og dermed bryde forbi den magiske grænse på level 29. 

Det resulterede i nogle etablerede teknikker, der hjalp med at bryde rekorder og komme endnu længere i spillet. Først var der Hyper Tapping, hvor man holdte lidt anderledes på controlleren og trykkede super hurtigt på den:

Hvilket var den etablerede måde at spille Tetris på højt niveau, hvor den øvre grænse nu var at nå level 40. Dette holdt frem til slutningen af 2020, hvor en ny teknik der hedder Rolling blev introduceret af Tetris spiller “Cheez_Fish”:

Kilde: aGamescout (YouTube)

Denne metode, hvor man trykker på bagsiden af controlleren, og ruller med sin finger på toppen af den, gjorde det pludselig muligt at bevæge sig endnu hurtigere end nogensinde før. Nu hed loftet level 148, som var den daværende verdensrekord, indtil den blev slået af 13-årige Blue Scuti:

For Blue Scuti formåede at nå til level 158, hvilket var det sted hvor spillet effektivt gav op, og kvitterede med det der kaldes for en “kill screen

I praksis, så betyder det at ramme en “kill screen”, at spillet til en hvis grad kaster hænder op i luften og giver op. Spillet løber simpelthen tør for hukommelse, pointene er blevet for mange og spillet bryder sammen. Deraf “kill screen” fordi man faktisk dræber spillet og det crasher.

Dette er første gang at et menneske har været i stand til at gøre dette, da det indtil nu kun har kunne lade sig gøre med en bot, som har spillet Tetris hurtigere end et menneske var i stand til.

Du kan se hele Blue Scutis kamp mod Tetris her:

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven + twenty =

No Comments Yet.