Guide til smarte julelys du kan styre via telefonen til både inde- og udendørs

4 Min læsning

Drømmer du også om, at dine julelys kunne skifte farve hver time, eller måske bare tænde og slukke i takt med at du går i seng? Vi guider dig til de bedste løsninger, når det kommer til smart julelys uanset dit budget.

Twinkly giver dig indendørs og udendørs julebelysning på et prisniveau, hvor alle kan være med

Hvis du har bestemt dig for, at du vil have julelys der kan komme på internettet og blive styret via en app uden at det betyder at du skal tage fra julegavebudgettet. Så skal du kigge nærmere på Twinkly og deres brede sortiment af lys.

Her kan du få alt fra almindelige pærer, til klassiske lyskæder og over til tæppe-lignende lys, du kan hænge under tagrenden. Der er et enormt bredt udvalg af lys og former, så du kan finde lige det du har brug for.

Når du så har sat dine julelys op, kan du med Twinkly appen styre hvilken farve og hvor kraftigt lyset skal være. Der er et bredt udvalg af skabeloner du kan arbejde med, og du kan endda gemme dine egne hjemmebyggede skabeloner, hvis du hellere vil det. 

Skal det være ekstra avanceret, kan du også med appen tage et billede af din lysopsætning, og manuelt designe hver enkelt lille lysdiode, og hvordan den skal se ud. Så hvis du vil have røde og grønne striber, så kan du få det. Eller bare et blødt neutralt lys, der giver god stemning i haven. Mulighederne er stort set uendelige, og appen gør det nemt at få lysene til at opføre sig præcis som du vil have det.

Twinly lysene fås i et væld af forskellige designs og længder. Deres priser starter fra 571,- kr for en klassisk indendørs / udendørs lyskæde med 100 lys, og op til 1.826,- kr for en med 600 lys på sig.

Mens de mere avancerede former som lystæppet, starter ved 913,- kr for et med 210 lys, og op til 1.521,- kr for et med 400 lys.

Hvis du har budgettet, leverer Hue Festavia de bedste julelys uanset om du er ude eller inde

Philips Hue har i næsten ti år været synonym med smarte el-pærer du kan styre via din telefon, og automatisere ved hjælp af deres Hue-hub. De var nogle af de første der for alvor slog igennem på markedet, og nu har Hue kastet sig over den festlige julebelysning.

Hue Festavia er deres bud på en smart lyskæde. Den virker både udenfor og indenfor, og leverer samme høje lyskvalitet som resten af Hue-familiens produkter.

Gennem Hue-appen får du adgang til en række lysprofiler, der er specifikt designet til lyskæden. Så du får skabt den helt rigtige effekt, med lys, der langsomt skifter fra én farve til en anden langs kædens længde eller bliver spejlet, så det er symmetrisk på hver sin side af kæden. Du kan selvfølgelig også selv bestemme hvordan lyskæden skal se ud, og kæden kan have et væld af forskellige farver.

Mange af funktionerne kræver dog at du har en Hue-hub installeret – det er dog ikke obligatorisk. Men det åbner også op for, at du kan kombinere din lyskæde med en bevægelsessensor eller andre Hue lamper, hvis du har det i dit hjem.

Hue Festavia fås i tre længder: En med 100 lys til 899,- kr, 250 pærer i sig til 1.649,- og en med 500 pærer til 2.699,- kr.

Og så er der den billige (og nemme) løsning

Hvis du i forvejen har massevis af julelys, og ikke orker at tilføje flere til samlingen, men stadig gerne vil automatisere dem. Så er der heldigvis også en løsning til dig.

Du kan nemlig ved hjælp af en intelligent stikkontakt, som dem fra IKEA smart home, nemt tænde og slukke dit eksisterende julelys uden at skulle købe nyt. Du sætter blot dit intelligente stikkontakt ind som “mellemmand” mellem julelyset og din almindelige stikkontakt, og så er du faktisk klar.

I IKEAs app kan du lave automatisering, såsom at lyset skal tænde og slukke morgen og aften. Eller du kan lave mere avancerede opsætninger ved at kombinere det med deres bevægelsessensorer.

Et trådløst udtag fra IKEA koster 99,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten + 11 =

No Comments Yet.