Adventsgave- Vind Argumenter for Mennesker

1 Min læsning

Vinderen er trukket. Tak til alle deltagere. 

 

Har du fået læst Christiane Vejløs bog Argumenter for Mennesker? Bogen som finder et forsvar for vores art i en tid, hvor kunstig intelligens ligner os mere og mere. Argumenter for Mennesker er blevet taget utrolig godt i mod og er allerede ude i andet oplag. Nu har du chancen for at vinde et signeret eksemplar til dig selv eller en du holder af. 

Alt du skal gøre for at få et lod i konkurrencen er at skrive i kommentar herunder om hvorfor du mener, der er argumenter for mennesker. Hvad kendetegner os? Hvad skal vi holde fast i? Skriv læs nederst i kommentarfeltet. 

Derfor skal du læse Argumenter for Mennesker

Husk at bruge en aktiv emailadresse. Vinderne bliver kontaktet direkte. Tør du ikke tage nogen chancer, og vil du være sikker på at have en gave eller måske mandelgave med eftertænksomhedsgaranti i hus inden jul. Så bestil lige her. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 + 9 =

29 Comments
 • Kim Elkjær Marcher-Jepsen
  december 7, 2023

  Det der kendetegner os er den biologiske del vi består af. Det er krop, sind og ånd. Vi kan elske og have medfølelse og det skal vi holde fast i. Det der er særligt menneskeligt er at vi kan tro og tilgive.

 • Sally Altschuler
  december 7, 2023

  Det bedste argument for mennesket er kærligheden. De fleste mennesker oplever den, flere end dem, der bliver spist af hadet. Det er derfor vi er her.

 • Lene Skovsen
  december 7, 2023

  Vi er mennesker af kød og blod og er ikke maskiner. Vi tænker abstrakt og kreativt og vi har, som mennesker et unikt historisk dna. Vi er åndelige væsner med en drivkraft af kærlighed, fællesskab og kærlighed.

 • Dorthe
  december 7, 2023

  Bogen satte så mange af mine egne overvejelser i perspektiv

 • Lena Selander Bitsch
  december 7, 2023

  Vi mennesker har brug for mennesker, for at “høre til” og nære vores følelser. Vi har også et grundlæggende behov for at hjælpe og udvikle, og når AI kan løse alt for os, og gøre alt perfekt, vil der på sigt blive færre og færre ting, som vi kan bidrage til at udvikle. Der vil altid være et program som gør det bedre. Derfor tror jeg at fremtidens luksus bliver det uperfekte, det med fejl, og det håndlavede/menneskeskabte.

 • Annette Jensen
  december 7, 2023

  At mærke en barnehånd i sin (“jeg passer på dig”) | Hysteriske grineflip med din bedste ven | Det liv, du har delt med brødre og søstre | Livets bebrusende lykkestunder | Den delte sorg livet også er | Alle de minder, der udgør et levet liv | Ens yndlingsmenneskers velkendte ansigter – også når de forandres | At give os hen | At give og modtage kærlighed i mange former | De øjeblikke man bliver grebet af stærke følelser | Mennesket er så mange facettet – og listen af argumenter uendelig..

 • Martin
  december 7, 2023

  Det der kendetegner os som mennesker, og som jeg kan have svært ved at se AI kan erstatte er tanker, følelser og drømme. AI (uden at være ekspert) fungerer i den kontekst den er programmeret. Tanker, følelser og drømme kan trigges af begivenheder vi kan have svært ved at forklare og forudse. AI skal bruge et input for at generere et output. Drømme opstår uden et fast defineret input og output vides ikke når drømmen starter.

 • Søren Askjær Midtgaard
  december 7, 2023

  Det er de helt små øjebliksmomenter, der gør os mennesker unikke. En skør kommentar, der bløder op for et lidt for alvorligt møde. Drillenissen, der har bundet fars og mors storetæer sammen til morskab for basserne. Det er magiske øjeblikke, hvor vi tør kigge hinanden i øjnene og dele vores hedeste drømme, alvorlige tanker og sige de tre ord, mange har så svært ved. Vi mennesker har en speciel kemi, som forbinder os.

 • Julian-Felix Levin
  december 7, 2023

  Mange kommer med argumentet, at vi som mennesker har empati og følelser for hinanden. Problemet med dette argument er, at vi dermed udelukker de mennesker, der ikke har empati og siger indirekte, at disse mennesker ikke er noget værd.

  Innovation og trangen til at forbedre ens liv må være et godt argunment for, at vi som mennesker er vigtige for os selv. Trangen til at forstå omverdenen og prøve at have en indflydelse på fremtiden er fundamentet for det, at være et menneske.

  Denne trang og evne til at forme fremtiden har jeg ikke set hos maskiner endnu og kan jeg heller ikke se komme. Jeg ved godt, at fiktionen arbejder med, at bare robotter mm. har hukommelse, får de denne trang, men det er vi enormt langt fra, mener jeg.

 • Iben Dalhus
  december 7, 2023

  Argumenter for mennesker: At kunne læse mellem linjerne og bestemme retningen på AI

 • Rud B
  december 7, 2023

  I James Burke nye serie Connections, starter han med at sige at ændringer sker på baggrunde af uforudsigelige ting, og her har vi mennesker en kæmpe fordel, AI og maskiner laver nye ting på baggrund af tidligere erfaring, mennesket får mange gange ideer ud af den blå luft, og 99% af gangene er de ubrugeligt, men den sidste % er den der skaber nye store “opfindelser”. En chatgpt er god til at samle og formidle den viden vi har, men der skal mennesker til at få ideen til at koble en type data over på et andet felt.

 • Lars Rosenkilde
  december 7, 2023

  Mennesker vil altid være relevante, fordi vi er reflekterende og bevidste og på den måde er vi med til at udvide universet.

 • Anne
  december 7, 2023

  Jeg mener, at det ikke er teknologier i sig selv, der forandrer og udvikler kultur, samfund, mennesker, organisationer etc. Derimod er det måden, vi mennesker bruger teknologierne på.

 • Christina Andersen Nexø
  december 7, 2023

  Uh den vil jeg gerne vinde! Den skal i så fald bruges som gave til en veninde, for jeg har købt til mig selv.
  Mit bedste argument for os mennesker er empati og vores evne til at sætte empatien i relation til de rationelle løsninger. Uden den får vi sjældent løsninger der virker for os mennesker. Eller som fungerer.

 • Brian
  december 7, 2023

  Mennesker er kreative og innovative. Vi har en evne til at tænke ud af boksen og finde nye løsninger på problemer. Dette har gjort det muligt for os at udvikle teknologi, kunst, musik og kultur, der har beriget vores verden.
  Mennesker er empatiske og medfølende. Vi har en evne til at forstå og dele andres følelser. Dette gør os i stand til at danne stærke sociale bånd og skabe et mere retfærdigt og lige samfund.
  Mennesker er frie og selvstændige. Vi har en evne til at tænke og handle for os selv. Dette giver os mulighed for at skabe vores eget liv og træffe vores egne valg (selvom de er meget påvirket af vores omgivelser).

 • Charlotte
  december 7, 2023

  Et af de helt store argumenter for mennesker er, at vi ofte ser ting, vi ikke er blevet bedt om at se, når vi for eksempel læser en analyse af noget, eller sætter os ind i et emne. AI og diverse andre digitale kolleger gør nøjagtigt det, vi mennesker har bedt om, hverken mere eller mindre.

  Man kan naturligvis godt bede CHAT om at komme med forslag til flere perspektiver, end man selv har foreslået. Men den der fornemmelse man/jeg – som menneske – nogen gange får af at “her er der noget at dykke ned i”, tænker jeg, at vi endnu har for os selv.

  Glædelig menneskejul :-).

 • Thea Sejr
  december 7, 2023

  Argumenter for mennesker er også argumenter for humanisme. For hvad er vi uden kultur, sprog, fællesskaber og følelser? Ingen AI eller robot kan erstatte det. Mennesket er et socialt og følelsesstyret væsen. Vi agerer på baggrund af kultur og forforståelser.

 • Ivan
  december 7, 2023

  Argumenter for mennesker er jo meget aktuel, idet AI-hypen ikke var ret gammel, før snakken rettede ind mod, hvor vigtigt det er at udforme Prompts korrekt, – altså den menneskelige faktor i at udnytte ChatGPT e..a. Uanset hvor smart den er, er det altså den menneskelige faktor der afgør hvor god den er.

 • Henrik Vestergaard Blunck
  december 7, 2023

  Det bedste argument FOR mennesket ift AI må være, at maskinen ikke har samme selvindsigt. Begår et menneske en fejl, har man en chance for at opdage det, og rette det. Computeren sjosker bare videre ud af det fejlagtige spor…

 • Marie Blønd
  december 7, 2023

  Mennesket kendetegnes ved, at vi er et system af mange intelligenser og oplevede virkeligheder. Vi er svampe der absorberer viden igennem mange tentakler og ikke kun vores hjerne. Intuition er et godt eksempel på en af de mange menneskelige tentakler og intelligenser. Vi kommunikerer altså på mange plan og lærer på mange forskellige måder. Det skal vi holde fast i vores kritiske sans, vores intuition og reducere maskiner til sparringspartnere.

 • Bertel Stokholm
  december 7, 2023

  Som fotograf og underviser på fotografuddannelsen i Danmark viser AI os vejen mere end nogensinde. De fotografer der arbejder med reproduktion får det svært fremover. Men de fotografer der arbejder med devisen om at skabe unikt, personligt og direkte kundeorienteret indhold har stadig muligheden fremover. Men de skal stramme sig an. For AI er også god til at skabe løsninger til den enkelte kunde. Mange af AI’s billeder vil kunne løse kunders behov her og nu. Det vil flere fotografer kunne mærke i ordrebogen. Men de kunder der i deres markedsføring vil distancere sig og fremstå med en unik og speciel profil vil ikke kunne nøjes med en AI-løsning. De får brug for et rigtigt menneske bag kameraet.

 • KE
  december 7, 2023

  Har ikke læst din bog, men jeg blev fascineret af den efter omtalen og din medvirken i Morten Münsters podcast Adfærd.
  Et særligt kendetegn for os mennesker må være vores evne til at fejle. Og samtidig vores evne til at ikke at kunne se egne fejl. Det er også en form for lykke, og den egenskab er vel vigtig at fastholde. Vi kan finde noget meningsfuldt i selv den mindste ting, men så kan det også fylde hele vores fokus og give os skyklapper for omgivelserne. Det er vores forskelligheder og forskellige fokus, der definerer os som selvstændige mennesker. Og vores evne til at undre os. Forskellen er blot, hvor lang en forklaring på en undren, vi har brug for, før vi accepterer situationen.

 • Matilde
  december 7, 2023

  Fordi vi har brug for empati, etik og følelser. AI kan gøre godt for mange ting, men det er og bliver en maskine

 • Anne S
  december 7, 2023

  We’re only human, after all…

 • Lene Veldt
  december 8, 2023

  Der er mange argumenter for mennesker men den vigtigste er nok at vi kan tænke skævt. Altså at det ikke er altid vores tanker giver mening i en faktakontekst og netop derfor opstår der nye tanker ud fra det.

 • Tine
  december 8, 2023

  Det bedste argument for mennesker er, at vi har følelser, så vi kan være empatiske, etiske, hensyntagende, medfølende og forstående overfor andre levende individer.

 • Harm Otten
  december 9, 2023

  Mine argumenter for mennesker, deres intentioner og eksistensberettelse er:
  vi oplever socialt forstlærkelse, dvs. vi synes godt om hinanden, kan og vil arbejde i teams, og glæder os over fælles indsatser (det spænder over job, familie, partnerskab, samfund, religion og krig)
  vi fejler, lyver, hallucinerer, stjæler, bedrager, bestikker, går i krig mod hinanden- og kan blive flov over det eller kan sige undskyld og mene det.
  vi kan holde pause, og vælge ikke at følge vores mål – ændre dem bevist eller ubevist og har en kultur til forskel til maskinernes gebærden og sprog

 • Thorkil
  december 9, 2023

  Visse idéer er udtænkt i en situation hvor alle andre mente at det var tøbelig… Visse mennesker “ser” noget ingen endnu har set…

  • Thorkil
   december 9, 2023

   Tåbeligt*