Super Mario i super farver og højspændt Call of Duty Modern Warfare 3

7 Min læsning

Uanset om du er til Super Marios vidunderlige, farvefyldte, univers eller til store eksplosioner og endnu større våben i Call of Duty, så finder du noget at varme dig på i disse kolde vinterdage med vores gaming guide.

Warioware: Move it! bringer minderne frem om de sjove Wii dage og dengang vi alle svingede armene foran fjernsynet

Kan du huske Nintendo Wii og dengang, da vi alle spillede bowling hjemme i stuen? Wii var ikke bare sjov og ballade, men også en helt ny bro mellem den digitale verden og den fysiske, der eksisterede foran vores fjernsyn. Det nye ‘Warioware Move It!’ prøver at genskabe de gamle dage i et nyt gakket Nintendo Switch spil. Så gør klar til at svinge armene og få gang i kroppen.

Det hele foregår ved, at du holder de to Joy-Cons fra din Nintendo Switch i hænderne, og så skal du være parat til at vride din krop rundt i en lang række af forskellige kropspositioner imens du svinger med arme og ben. Du kommer til at lave alt lige fra at flygte fra en kæmpe stor snebold til mere bizarre opgaver som, at stikke to fingre op i næsen på en kæmpe.

Det hele foregår i et vildt og voldsomt tempo. Du bliver nemlig udsat for det som spillet kalder for “Micro Games”, som hver især ikke varer mere end nogle få sekunder før det næste begynder. Du får dem kastet i hovedet én efter én i et konstant opadgående tempo, imens kompleksiteten i dem også stiger og du får sved på panden.

For det ene øjeblik skal du lave et dybt squat, imens du holder hænderne over hovedet for at lade som om du er en høne. Det næste øjeblik skal du stå stiv som en pind og slaske vildt med armene. Eller bevæge dem op og ned som om du pumpede et cykeldæk. Det hele er manisk, hurtigt og hæsblæsende på en måde, hvor det næsten er umuligt ikke at få et stort bredt smil på læberne.

Det er mest sammen med venner og familie, at ‘Warioware Move it!’ virkelig stråler. For når man på skift skal stå foran fjernsynet og ligne en høne, så er det svært ikke at grine og lade sig opsluge af det komiske kaos, der udspiller sig foran en. For når du spiller med venner og familie kan det ikke blive gakket nok. Både det at tabe og vinde er lige sjovt fordi det hele er pakket ind i den vidunderlige fysiske komik, som du udfører foran fjernsynet.

Hvis du leder efter et spil, der kan samle familien foran fjernsynet i juleferien, så finder du ikke et bedre bud end Warioware: Move it.

Du kommer til at elske Warioware: Move it! hvis:

  • Du savner de vilde armbevægelser fra Wii-dagene
  • Du leder efter et fjollet spil alle kan have det sjovt med i juleferien

WarioWare: Move It fås til Nintendo Switch

Call of Duty: Modern Warfare 3 er en lang kavalkade af store eksplosioner i en højspændt actionfilm

Call of Duty serien har gennem halvandet årti været en af de mest toneangivende og storsælgende actionspil i spilverden. Og det er med god grund. Spillenes blanding af action, banebrydende visuelle effekter og en multiplayer-del der holder sig frisk og sjov i månedsvis, har gjort serien til en enorm succes.

I år fortsættes historien fra 2022 spillet, hvor jagten på den russiske terrorist Vladimir Makarov er omdrejningspunktet for hele spillets historie. Nu gælder det om skyde sig igennem en ekstrem nationalistisk gruppe af russiske soldater, der drømmer om at lave terrorangreb i Europa og starte tredje verdenskrig.

Der er i ‘Modern Warfare 3’ ikke mange nuancer, for dette er Marvel-udgaven af krig. Her er der tydeligt definerede skurke og helte, hvor de gode altid når det i sidste øjeblik imens de er omgivet af store eksplosioner og mængden af civile tab hverken diskuteres eller bliver vist.

Accepterer man, at det er superhelte udgaven af krig, så venter der sig en storslået actionoplevelse på den anden side. Det er et globetrotter eventyr, hvor du det ene øjeblik er på en havn i mellemøsten og skyder terrorister imens du løber blandt de hundredvis af containere der omgiver dig, over til at du missionen efter er igang med, langsomt, at infiltrere en privat ø, hvor de våde og beskidte containere er skiftet ud med luksus villaer.

Ligesom spillets lokationer bevæger sig i kontraster, så gør selve missionernes indhold det også. Nogle af dem er nemlig det, som spillet beskriver, som “Open Combat”. Hvilket betyder, at du får stukket en række opgaver i hånden, og så må du selv bestemme hvordan du vil løse dem. Om det er med store eksplosioner eller snige sig rundt i skyggerne. Det åbner op for en ny grad af variation i missionerne, fordi du netop kan forvandle dem til den type af action, du selv bedst kan lide.

Men der er selvfølgelig også multiplayer-delen af ‘Call of Duty: Modern Warfare 3’, og her lever spillet op til alle forventninger. Her finder du et væld af nye, og gamle, baner hvor du kan løbe rundt og lege virtuel krig. Eller du kan tage dine venner ind i den særlige “Zombies” del, hvor i sammen skal kæmpe imod horder af rumvæsner og zombier.

‘Call of Duty: Modern Warfare 3’ er et overflødighedshorn af ting at tage sig til. Uanset om du vil tage på et eventyr alene eller hænge ud med vennerne online. Der er noget for enhver smag i spillet, og det er et spil der nemt kan være dit primære spil helt til næste udgivelse i serien.

Du kommer til at elske Call of Duty: Modern Warfare 3 hvis:

  • Du vil have et stort, til tider tankeløst, actionspil der fokuserer på at underholde frem for alt
  • Du vil have et forrygende multiplayerspil, som du og venerne kan fordybe jer i de næste mange måneder

Call of Duty: Modern Warfare 3 fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox og PC

Et af de mest anderledes Super Mario spil nogensinde bliver efter næsten 30 års forsinkelse udgivet i Europa

For rigtig mange vil ‘Super Mario RPG’ til Nintendo Switch være et sprit nyt spil. Men sandheden er, at det faktisk er et gammelt spil fra 1996, som Nintendo nu har valgt at genskabe med helt ny grafik, og for første gang udgive i Europa.

Og på mange måder er man ikke i tvivl om, at dette spil er taget direkte ud af 1996. Modsat moderne spil, er der et minimum af instrukser og hjælp til hvordan du spiller. I stedet forventer spillet at du prikker til det, trykkerne på knapperne på din controller og selv regner ud hvordan tingene fungerer. Det er selvom, at spillet starter på den mest traditionelle måde med en klassisk Mario-situation, hvor vores helt er igang med at redde Prinsesse Peach fra den onde Bowser. På den front er alting, som det plejer at være. Altså lige indtil et gigantisk sværd kommer flyvende gennem luften, og afbryder alle rutiner og forventninger, imens både Bowser, Prinsesse Peach og Mario bliver smidt ud af slottet.

Det lyder bizart, og det er det også. Det gigantiske sværd med store øjne og tydeligt definerede øjenbryn, er dog kun begyndelsen på de mange underlige ting som ‘Super Mario RPG’ byder på. For lige så underligt som plottet er i ‘Super Mario RPG’, lige så underligt er resten af Marios eventyr også.

Du møder fjender og venner, der på ingen måde føles som om de passer ind i Marios verden, og det er på den bedst tænkelige måde. For det skaber et eventyr, der er en fryd at udforske. Fordi du aner ikke, hvad der venter dig rundt om hjørnet. Foreksempel viser det sig, at din første rejsemakker på eventyret er en stor sky med ben, som tror han er en frø fordi han blev bortadopteret til en frøfamilie. Det bliver kun mere underligt derfra, og heldigvis er spillet også vidunderligt godt skrevet så både de spøjse karakterer og jokes lander perfekt hver gang.

‘Super Mario RPG’ er et spil af den type der ikke bliver lavet mere. Det er for vildt, underligt og til tider så skørt, at man ikke forstår nogen har sagt ja til at lave det. Det er samtidig også et forrygende spil, der er exceptionelt velskrevet og har en dybt charmerende diorama-effekt i måden det er visuelt præsenteret på.

Hvis du vil have et spil at fortabe dig i, som en farvefyldt kontrast til det kolde vintervejr, så finder du det i ‘Super Mario RPG’, der sprudler af kreativitet, liv og glæde.

Du kommer til at elske Super Mario RPG hvis:

  • Du vil have et meget anderledes Mario spil, hvor det ikke gælder om at hoppe og løbe stærkt
  • Du vil have et godt grin, og møde et væld af bizarre karakterer

Super Mario RPG fås til Nintendo Switch

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen + twenty =

No Comments Yet.