SKOLESTART: APPS OG GADGETS RUSTER DIT BARN TIL SKOLEN

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Det er august og tid til skolestart. Nogle børn er på vej til deres allerførste skoledag, andre rykker et klassetrin op. Lige gyldigt om man er præ-skolebarn eller fuld af erfaring fra skolegården, så findes der en app og en gadget der passer. Elektronista har samlet nogle af de bedste. Se hele indslaget fra GoMorgen Danmark og se links til det hele herunder.

 

Sådan fylder du skoletasken med de rigtige gadgets og apps

 

My first Laptop…

En lille computer F.eks. HP Mini 110 (ca. 2200 kr.) Med en 10″ skærm har vi her en fiks lille “my first computer” som ikke vælter budgettet. 5 timers batteritid og en vægt på sølle 1.4 kg.

Når du skal købe computer til dit barn: Kik efter lang batteritid (ungerne glemmer at lade), en god pris (kommer nok ikke til at holde i så mange år) og  lille størrelse og lav vægt, så den er nem at slæbe på i en mindre taske.

Børnevenlige hovedtelefoner …

Børne hovedtelefoner F.eks. JVC HAKD5P Tiny Phones (ca. 150 kr) med bløde puder til ørerne og begrænsning af lydniveau.

Når du skal købe hovedtelefoner til dit barn:  Kik efter særlige børnehovedtelefoner. De passer bedre til hovedformen og kan ikke skues lige så højt op som dem til voksne. Det er smart, hvis de kommer med en æske, de kan pakkes ned i, når barnet ikke bruger dem.

Tablet…

En mini-tablet: f.eks. Samsung Galaxy Note (ca. 3650 kr) En Android tablet og en mobil i samlet én praktisk lille skærm. God til video og spil fordi skærmen er lidt større end en almindelige smartphone.

Når du skal købe en tablet til dit barn: Spørgsmålet er om det er lidt overkill at give barnet sin egen tablet. Derfor er det måske en god ide at finde en smartphone som giver adgang til mange af de samme apps. På den anden side oplever forældrene tit at barnet hurtigt overtager husets iPad, og det derfor kan blive nødvendigt at investere i en ny for selv at kunne komme til. Det er selvfølgelig altid en god idé at lade børnene starte med forældrenes aflagte grej.

En iPad (fra 3590 kr.)

Smartphone…

F.eks. Sony Xperia Go (2150 kr. ) En slidstærk, vandtæt, lille og nogenlunde billig Android telefon.

Når du skal købe mobil til dit barn: Start ikke med den dyreste, men gå gerne efter en smartphone. Barnet vil helt sikkert gerne have mulighed for at spille, og du risikerer at hun stjæler din, hvis hun ikke har sin egen. Overvej en model som kan holde til et fald fra et klatretræ. Find et godt og beskyttende cover.

Apps til de små børn

Der er mange gode apps som kan hjælpe dit barn godt igang op mod skolestart.De fleste læringsapps har et par gratis spil og derefter mulighed for tilkøb af flere spil eller baner fra 6 kr. og op efter.

Lydret Dingo (iPad, iPhone, iPod touch) Begynderlæsning. Læs selv eller lad app’en læse op mens hvert ord lyser op når det bliver sagt.

Pixeline Skolehjælp (iPhone og Android) Sjove spil med prinsesser og tal og bogstavudfordringer

Pixeline Skolebøger (iPhone og Android)

Vokaljagt (iPad, iPhone, iPod touch) Når man skal lære forskel på vokaler og konsonanter.

ABCity Større eventyrunivers som man køber sig adgang til for  49. kr Masser af spil og lege med bogstaver og sjove figurer. Ikke en app men et site man leger med på computeren.

Skolehjælp til lidt større børn

Mine Tabeller (Android, iPhone)

Regneregler.dk (iPhone og Android)

lektier-online.dk  Gratis online chathjælp til lektielæsningen. Fra 6. klasse.

http://www.youtube.com/watch?v=hspasw5QsYg

Penalhus og skoletaske fra Go’ Morgen Danmark indslaget er af mærket Tuoin og kan købes hos Bog og Idé til henholdvis 99kr og 399kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − eleven =

1 Comment
  • Jesper
    november 25, 2012

    Hej :-)

    Mangler I ikke et godt USB stik? USBshoppen.dk har en masse billige.