UGENS SPILAPP: FLYV GENNEM DRØMMELAND MED TINY WINGS

2 Min læsning

Af Mikkel Winther

Nogle dage har man bare lyst til at flyve, være glad og opleve noget helt specielt. Tiny Wings er sommerens mest idylliske feriemålElektronista giver dig ugens spil-appbefaling. 

Tiny Wings kommer fra den selvelærte spilprogrammør og designer, Andreas Illiger, der med hans baggrund indenfor visuelt design har skabt et af de mest idylliske og vidunderlige spil til iPhone og iPad.

Selvom der er fugle, er det ikke ligesom Angry Birds
I Tiny Wings er du en meget sød lille fugl, der prøver at komme så langt ud i livet som overhovedet muligt før natten indhenter dig, og du lægger dig til at sove. Desværre kan du ikke flyve særlig godt, derfor skal du bruge bakkerne omkring dig til at få fart på og komme afsted.

Som at lære, at cykle. Bare med fugle altså…

For at komme  op i luften og flyve, skal du som sagt bruge bakkerne omkring dig. Du opbygger momentum ved, at plante fingeren på skærmen, og på vej op af bakken slipper du og så overtager tyngdekraften for dig. Simpelt og stærkt vanedannende.

Det der gjorde Tiny Wings helt unikt for mig var hele indlæringsperioden. De første mange gange jeg spillede det, klarede jeg ikke mere end et minut eller to, før natten indhentede mig. Men så begyndte jeg, at se den rytme der er i spillet.

Det handler nemlig ikke bare om, at hamrer sanseløst på skærmen, men komme ind i et flow, hvor du flyder fra den ene bakke til den næste på en næsten ballet lignende måde, og alting føles pludseligt meget elegant og lige til (og jeg begyndte at komme meget længere i spillet). Hele suset du får, når du flyver gennem luften og rammer landingen perfekt er helt uden sammenligning.

Tiny Wings er vanedannende som meget få spil er det. Man skal altid bare spille liiiidt mere, og det fungerer perfekt til en kort bustur, en god halv time i sofaen eller som det daglige lille afbræk i hverdagen.

Hvor finder jeg det?
Tiny Wings findes til iPad (18kr) og iPhone (6kr), og kan varmt anbefales som et af de bedste spil derude.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × two =

2 Comments
  • Louise
    august 10, 2012

    Og hvis man har Android, så findes der et spil der hedder Dragon Fly – dét minder nok lidt om Tiny Wings.

  • Lonnie
    august 11, 2012

    Plejer ellers ikk at bruge penge på iPhone spil, men solgt!