SO.CL – NYT SOCIALT NETVÆRK FRA MICROSOFT

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Endnu et social netværk er blevet søsat – denne gang med Microsoft som styrmand. So.cl kombinerer søgning og med det sociale aspekt.

So.cl (der udtales social) kommer fra Microsofts researchafdeling, FUSE lab. Det er et forsøg på at gøre det nemmere for eksempelvis studerende at finde information omkring et bestemt emne, ved at kunne “kigge over skulderen” på andres søgninger. Man kan altså dele sine søgninger med andre, som så kan få glæde af det og så selv slipper for arbejdet. Idéen kommer af, at studerende der arbejder sammen ofte leder efter det samme indhold og deler det med hinanden. So.cl vil dermed gøre denne deling nemmere. Søgningerne foregår naturligvis på Bing, som er Microsofts egen søgemaskine.

På samme måde som vi kender det fra blandt andet Facebook og Twitter, er det muligt at følge andre. Derudover er der en såkaldt video party funktion, så man kan se YouTube klip med sine venner. Lidt en mærkelig funktion, som jeg ikke helt kan se formålet med.

So.cl er endnu kun i beta udgave og bliver tester på en række skoler i USA, men det er muligt at melde sig til og vente på en invitation. Hvornår det bliver åbent for alle vides endnu ikke.

Er du snart mættet af sociale netværk eller lyder So.cl som en fiks idé til eksempelvis skolearbejdet?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 13 =

No Comments Yet.