Spilanbefaling: Fire top spil til børn og unge i vinterferien

5 Min læsning

Nu er det snart tid til endnu en herlig ferie, og findes der noget bedre end at tæppe, varm kakao og et super sjovt spil? Elektronista peger på fire af vinterferiens bedste børnespil.

Uanset om du er til ninjaer, eventyr med magi eller bare et godt iPad spil så har vi noget til dig, så vinterferien kan føles endnu kortere end den faktisk er. For pas på, det er nogle rigtige tidsslugere vi har fundet frem til dig.

ElektronistaFable

Et storslået eventyr uden begrænsninger

(Fable Anniversary fås til Xbox 360)

Tag på et storslået eventyr i genudgivelsen af ny-klassikeren Fable, der udkom for første gang tilbage i 2004 på den gamle, originale, Xbox. Spillet blev en stor succes, og for mange er det et af de bedste minder fra den gamle Xbox. Nu små ti år senere bliver den moderne klassiker genudgivet til nye og gamle fans i form af Fable Anniversary, som indeholder det originale spil, udvidelsen The Lost Chapters og bevarer alt magien fra dengang.

FA02

Fundamentalt set er spillet stadigvæk det samme når det kommer til historien, og den måde du spiller selve spillet på. Men det hele er blevet pakket ind i super lækker ny grafik, i HD opløsning og med nogle af de mere udjævne kanter fra originalen jævnet ud – Foreksempel så matcher mundbevægelser og lyden der kommer ud af personerne nu. Noget som de ikke gjorde i originalen.

I spillet starter du ud som en lille dreng/pige, og skal leve et helt liv fra ung purk der jagter kyllinger i baghaven og hele vejen op til at blive en af historiens største helte, der beskytter kongeriget ‘Albion’ mod ondskab fra alle ender og kanter. Spillet tager dig ud på en rejse, hvor alt hvad du gør har konsekvenser. Er du led ved de mennesker du møder, vil dit ry som en tyran blive spredt fra by til by. Ligeledes vil folk løbe op til dig, og tilbede dig hvis du er venlig, giver de fattige penge og generelt er alt andet end en idiot.

Men alt behøver ikke gå op i trolddom, sværd og heltedåd. Fable lader dig også nyde de mere simple ting i livet. Såsom at finde dig en ægtefælde, stifte familie og endda få børnebørn. Du kan også bare drage ud i verden på eventyr, eller bruge alle dine penge på at investere i fjollede hatte. Fable byder på lidt af det hele, i en voldsomt charmerende verden der er lige dele voksen og barnlig.

Nogle gange er det altså bare sjovere at være ond

(Castle Doombad fås til iPad og iPhone for 19kr)

Castle-Doombad-Tipps-iOS-iPhone-iPad-iPod-touch

Helte har det nemt, de skal bare storme ind på slottet, hugge hovedet af alt der bevæger sig, redde prinsessen og stikke af igen.

Men ingen tænker på alt det hårde arbejde, som de onde må gå igennem når de skal gøre klar til at helten gør sin entré. Heldigvis tager iPad spillet “Castle Doombad” og giver os et indblik i den anden side af historien.

screen568x568

Som den onde Dr. Lord Evilstein skal du bygge et forsvar uden lige, så dit slot bliver uigennemtrængeligt for helten, der skal redde prinsessen. Du skal gennem 45 baner bruge alt fra faldlemme, trolde, store rullende sten og gift for at stoppe heltene i at redde prinsessen.

Castle_2.jpg

Det hele gøres ved at du skal installere fælder og udstyr på hver etage af dit slot, alt imens heltene banker på din hoveddør eller måske vælte en stige en af vinduet. Du skal tænke hurtigt, placere dit udstyr endnu hurtigere og være klar til at finde dit ondeste “jeg” frem for, at stoppe heltene.

Ninja bank til alle der vil have det

(Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst fås til Xbox 360, Playstation 3 og PC)

Det populære TV og tegneserie fra Japan kører stadigvæk afsted for fuld blæs, og har kun taget til i popularitet blandt de yngre gennem årene. Det nyeste skud på stammen i rækken af Naruto-spil følger traditionen fra de foregående spil. Du skal kæmpe mod en hær af fjender, der er alt fra fuldblods ninjaer til fabeldyr fra den japanske mytologi, når du som Naruto og hans slæng af toptrænede ninjaer skal tage kampen op mod overmagten i ens af seriens største krige overhovedet.

ss_7edb7b221e61fa773e5cb0589300c8a884959a19.600x338

Spillet blander udforskning i store områder med intense kampe, hvor det handler om at holde tungen lige i munden når det ene ninja-trick efter det andet bliver slynget henover skærmen. Det hele er lige så vanvittigt som kildematerialet, og mindst lige så smukt. Det ligner oprigtigt en levende tegnefilm på skærmen, og det gør det til en fryd bare at sidde og se andre spille spillet.

Er der fans af Naruto universet i hjemmet, så er der ingen vej udenom Ninja Storm 3. Og skulle du være nysgerrig på hele Naruto fænomenet er dette også et ganske godt sted at starte.

En moderne heltinde genfødt på Playstation 4

(Tomb Raider: Definitive Edition fås til Playstation 4)

Tomb-Raider2012

Sidste år skrev vi om det nye Tomb Raider spil, som genopfandt heltinden Lara Croft med stor succes. Det var et af årets absolut bedste spil, og en frisk start for kvindelige helte i spil.

Nu skriver vi 2014, og i anledningen af at Playstation 4 er ankommet i butikkerne, er der kommet en genudgivelse af Tomb Raider til den nye maskine. “Tomb Raider Definitive Edition” gør i høj grad brug af de ekstra kræfter der gemmer sig i Playstation 4, og det betyder at alt fra græsstrå til flammer fremstår endnu mere livagtige, og er med til at skabe en utroligt lækker stemning.

Indholdet i denne definitive udgave af Tomb Raider er præcis den samme som sidste års udgivelse. Den eneste forskel er den markant pænere præsentation som Playstation 4 tillader, hvilket er en stor forskel på oplevelsen. Så vær opmærksom på det, hvis du allerede har været på eventyr med Lara Croft.

Det var vores tre anbefalinger til en spilfyldt vinterferie. Hvad skal du i ferien? Fortæl os dine planer, analoge såvel som digitale, i kommentarfeltet nedenfor!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + 12 =

No Comments Yet.