Ferieunderholdning: Podcastens svar på den intime venindesamtale

4 Min læsning

Podcasts er lidt lige som bøger – underholdning du kan tage i brug, når du har tid eller har brug for adspredelse i ex. din ferie. Der findes et usandsynligt stort antal  podcasts om alskens tilforladelige emner som fodbold,  politik og musik. Nogengange kan vi bare godt have brug for at blive underholdt af andet og lidt mere prekære emner, som eksempelvis podcastens svar på den private og intime venindesamtale, du tilfældigt overhører og virkelig gerne ville høre slutningen på.  Elektronista bringer dig her en guide over podcasts, der drager din nysgerrighed.

BikiniLinien-cover_wideCrop
Bikinilinjen havde oprindeligt et satirisk udgangspunkt, men som serien skrider frem, bliver emnerne mere alvorlige. Dog stadig med satiriske indslag.

1.

Bikinilinjen

Radio 24Syvs Bikinilinjen er et koncept der havde alle forudsætninger for ikke at fungere, men som alligevel på forunderlig vis skaber radiofonisk magi: To for hinanden ukendte mennesker skal lave en podcastserie sammen, hvor de på forhånd aftaler at være 100% ærlige og fortælle om alt, der falder dem ind. Podcasten er den private samtale du tilfældigvis overhører en bid af på din vej og som du ville give din højre arm, for at høre til ende.

De to værter og ordekvilibrister Mathias Helt,  og Marie Louise Tüxen udvikler et tæt venskab som serien skrider frem, der gradvist får begge til at åbne mere og mere op for personlige emner at dele, i deres bestræbelse på, at lære hinanden bedre at kende. Som lytter kan det næsten føles som en krænkelse at få så stort et indblik i deres intimsfære, som hvis man skyldsomt, men nysgerrig lægger øret mod et glas op af væggen, i håbet om, at kunne høre hvad naboen skændes med sin kæreste om.

Obs: Efter endt lytning kan man opleve en særegen form for afsavn, idet de to værter føltes som to gode venner, der deler alt med dig. Selv var jeg en millimeter fra at tilføje værterne som venner på Facebook, fordi jeg pludselig syntes, de manglede i mit liv.

Podcasten er fra sidste år og desværre blev der kun produceret en enkel sæson. Vi er mange, hvis liv for en stund mistede meningen, da det stod klart, at der ikke ville komme en anden sæson.

Find Bikinilinjen i den app, du downloader podcasts med eller stream direkte her. Da podcasten ikke længere produceres, er der ikke længere nogen aktiv Facebookside. Hvis du savner Bikinilinjen kan du opleve den ene vært, Mathias Helt, i Radio24Syvs sommerprogram Er Du Sunshine.

 

nytlogo1600x1600x72
Nanna og Josephine tager dig med ind i et meget privat, men også særdeles underholdende univers.

2.

Fries Before Guys

Fries Before Guys er to unge, jyske kvinders samtaler om alskens emner der optager millenial-generationens unge kvinder. Nanna Elizabeth Hovgaard og Josephine Kuhn har kendt hinanden siden den spæde ungdom og ligger derfor inde med et uudtømmeligt sortiment af personlige historier fra det virkelige liv, som de bramfrit deler med lytteren.

Undervejs bliver vi indlemmet i de to kvinders allermest private hemmeligheder fortalt med humor og distanceret selverkendelse, dog uden at podcasten ender ud med at være regulær brevkasseunderholdning. Hver episode handler om et givent emne som “hemmeligheder”, “feminisme”, “angst” og “kroppen” og de to unge kvinder går så grundigt til værks i deres behandling af emnerne, at det svarer til at være med på en lytter til de dybt private samtaler man kan have med sine tætteste veninder, efter et par glas vin.

Nanna og Josephine skal have ros for deres åbenhjertige ærlighed og for at behandle emner, der betyder alverden for en masse kvinder, men som alligevel er så svære at tale om. Deres podcast er et spot on øjebliksbillede af den kvindelige del af millennialgenerationens hverdagslidelser og bør høres af alle unge kvinder, der undertiden bakser med selvværdet og livet generelt.

Fries Before Guys har indtil videre kun udgivet en enkelt sæson, men har i juni 2016 netop lagt det første afsnit af en ny sommersæson ud, der ugentligt følges op af flere. Du kan hente alle afsnit via den app du downloader podcasts med, eller streame direkte her. Du finder podcastens Facebookside her.

95beccb2e2afbca7ff2f992ea5ae05d2a0708db9

 3.

En Snak Over En Øl

Cecilie Flensborg, Clara Mendes, Mie Christensen & Sidsel Welden er værterne i denne podcast, der behandler alskens emner set fra de 4 unge kvinders perspektiv, henvendende til andre unge af begge køn. Podcastens optages på deres studie og udkommer lidt tilfældigt, når pigerne har tid indimellem bachelorskrivning, forhold og andre forpligtelser.

Stemningen blandt de 4 kvinder er uprætentiøs og humoristisk og dette er et særdeles godt udgangspunkt, når de valgte emner der tages op til fælles diskussion er af ret præker karakter, som eksempelvis “kropsvæsker” eller “ensomhed”. Med sig i studiet har pigerne hver gang en offentlig person, der på den ene eller den anden måde bidrager til, at gøre samtalen sjovere og mindre intern.

En Snak Over En Øl er en underholdende podcasts, dog er det er ikke dybe, eksistentielle og personlige historier lytteren kan forvente at høre som i Bikinilinjen, men den kan bestemt noget andet.  Der deles hverdagsanekdoter og gives gode råd baseret på egne erfaringer, som det ofte udspiller sig, når en gruppe veninder er samlet – måske netop til en øl. Podcasten er en del af en større tendens blandt millinialgenerationen der gennem forskellige medier søger at nedbryde tabuer og vise et andet billede af hverdagen end den instagramfilter-belagte virkelighed.

Podcasten kan hentes i Soundcloud eller streames direkte her. En Snak Over En Øl udkommer ikke på et fast tidspunkt, men via podcastens Facebookside kan du følge med i, hvornår næste afsnit ligger klar.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − fourteen =

No Comments Yet.