TRINE QVISTGAARD ER UGENS ELEKTRONISTA

5 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hun står bag det lækre site Blog-Land. Med en baggrund i grafisk design og visuel kommunikation præsenterer Trine velsmurt tekst og grafik og skaber den helt rigtige destination, hvis man vil holde øje med de bedste danske blogs. Elektronista har fanget hende lige inden ferien.

Hvad fik dig til at starte Blog-land.dk? Jeg startede Blog-land.dk fordi jeg syntes, der manglede et slags kartotek, hvor man kunne få overblik over de gode blogs i Danmark. Der findes ca. 75.000 blogs i Danmark, og mange mennesker aner ikke hvor de skal starte i deres søgen efter en lækker mode-, mad- eller musikblog.

Jeg var/er selv storforbruger af blogs, og havde alle de blogs jeg fulgte samlet i en lille mappe på min computer – en mappe, der hver dag blev større – og så tænkte jeg, at jeg da ligeså godt kunne smække dem op på et website, så folk kunne følge med, og dermed få inspiration til lækre, skæve og inspirerende blogs.

Hvad kan en blog som andre medier ikke kan? En blog kan på en eller anden måde samle folk. Blogs formår at skabe et forhold imellem bloggeren og læserne, som et almindeligt medie, som fx en avis, ikke kan.

Derudover kan en blog tillade sig meget mere end et traditionelt medie. En blogger kan sige sin mening, uden for alvor at komme i klemme – og det er der noget dejligt befriende ved. Blogs er ofte personlige. Det er traditionelle medier ikke. Selvom bloggere ikke nødvendigvis skriver om dem selv, er det alligevel deres smag, meninger og holdninger der kommer til orde. Det samme gælder for Blog-land.dk. Hvis jeg skulle være objektiv, skulle jeg skrive om alle 75.000 blogs i Danmark. Revl og krat. Det gør jeg ikke, fordi de blogs jeg skriver om på Blog-land.dk, er mine personlige anbefalinger.

Hvad gør en blog rigtig god? Jeg synes en god blog, er en ærlig og lige-til blog. En hvor man kan mærke bloggeren igennem. Igen behøver bloggeren ikke pøse ud af sit privatliv og lægge det ene billede af sig selv og kæresten op efter det andet – men man skal kunne mærke bloggeren igennem indlæggene, mærke hvad bloggeren er for en type, hvad bloggeren kan lide, osv.

Derudover synes jeg det er vigtigt, at der er et overordnet tema for bloggen. Dermed ikke sagt at en blog skal omhandle udelukkende musik, mode eller skønhed – men det er rart, når en blog har nogle keywords, den holder fokus på. Så ved man, hvad man som læser kan forvente sig af den.

Sidst men ikke mindst, så kan mit grafiske øje godt lide overskuelige blogs, der ikke forvirrer øjet – altså ikke for meget tingeltangel… Det bærer Blog-land.dk vist tydeligt præg af!

Hvad er vigtigst når man skal I gang med at blogge? Har du nogle gode råd? Det er super vigtigt at sætte nogle rammer for bloggen. Hvad vil jeg blogge om? Hvor tit vil jeg blogge? Vil jeg blogge om mig selv? Min familie? Osv. Og så skal man gøre op med sig selv hvorfor man blogger. For sin egen skyld? For sine venner og families skyld (hvis man fx blogger fra et andet land)? For pengenes skyld? Hvis grunden til at man blogger er den sidstnævnte, vil jeg råde folk til at droppe det med det samme. Det er de færreste der tjener mange penge på at blogge – og hvis det fra starten er det der driver én, vil det kunne mærkes, og læserne vil lynhurtigt falde fra…

Der er mange gode, men hvilke 3 blogs du anbefale – 3 rigtig gode danske blogs? Jeg har mange store blog-crushes, men hvis det skal snævres ned til tre, må to af dem være BumBumBum og I Love monday. De har begge omdrejningspunkt i den kreative verden og så drives de begge af en pige der hedder Cecilie (red. ikke den samme Cecilie). Jeg klikker forbi dem hver dag, og beundrer deres evne til gang på gang at finde lækre, kreative, grafiske løsninger, skæve kampagner, smukke billeder, osv. De er bestemt anbefalelsesværdige!

Derudover læser jeg et hav af mode- og livsstilsblogs, og en af dem jeg altid lige smutter en tur forbi, når jeg sidder ved min computer, er Frede. Hendes personlighed og hendes stil er helt nede på jorden – og så er hun på en eller anden måde så anti-mode-blogger-agtig som man kan blive, og det er jeg ret stor fan af! Og så elsker hun sneakers…lige som mig!

Hvad ønsker du dig? Hvis jeg frit kunne vælge, ville jeg meget gerne være ejer af et BeoSound 5 anlæg. Jeg er egentligt ikke ret stor fan af B&O’s design, men det er satme smart med sådan en slags high-tech jukebox! (Kunne Mac ikke opfinde sådan en?!)

Er der noget du synes nogen bør opfinde? Photoshop og Illustrator til iPhonen (og min kommende iPad)! Jeg bruger programmerne stort set hver dag, så det ville være rart, hvis man kunne bruge dem på farten uden at skulle slæbe sin MacBook med. Der er nogle der har prøvet at lave noget Photoshop-agtigt til iPhonen, men det fungerer på ingen måde optimalt.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Jeg har to favorit-app’s! ’Shazam’ og ’HeyTell’. ’Shazam’, fordi det er helt sindssygt smart, at man kan optage en sang til fx en fest, og få oplyst kunstner og titel på to sekunder. ’HeyTell’ fordi det er umuligt at sms’e på en iPhone når man er på cykel – så er det smart, at man med HeyTell, kan optage små korte ’beskeder’ og sende som en slags ’voice sms’…

Derudover så ville jeg ikke kunne leve uden Gps’en på min iPhone. Jeg kan fare vild i en telefonboks, så det er rart altid at kunne finde vej med den i hånden…

Har du et teknologi tip til andre:

Jeg har netop opdaget, at man kan deaktivere den funktion der roterer skærmen på ens iPhone… Jeg ved godt, at mange er glade for, at skærmen kan rotere. Men jeg synes det er mega irriterende, når den gør det, når man ikke har bedt den om det. Derfor er jeg ret glad for min nyopdagede funktion

1. Dobbeltklik på knappen ’Hjem’

2. ’Svirp’ multitasking-baren til højre, indtil det sidste sæt af ikoner vises (disse vil omfatte knapper til iPod).

3. Længst til venstre ses et ikon der ligner en cirkulær pil – Tryk på dette ikon for at aktivere eller deaktivere rotationen af din skærm.

Jeg synes altid gadgets og teknologi er cool og lækkert! Men jeg er også lidt en nørd…

Her kan du følge Trine (og det er med stor anbefaling!)

blog-land.dk

Facebook

@blog_land

linkedin.com

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − two =

No Comments Yet.