UGENS ELEKTRONISTA

4 Min læsning

Mette Eklund Andersen er en slags über Elektronista. Men en hverdag i chefredaktør-stolen på gadgetmagasinet T3 er Mette’s hverdag fyldt med lækre tech produkter Men hvad er Mette’s yndlings-gadget lige nu? Og hvad mener hun, branchen kunne gøre for at lette forbrugernes hverdag?

Hvad er din yndlngs-gadget lige nu: Jeg har for et par uger siden fået en Apple TV derhjemme, og jeg har svært ved at forestille mig nogensinde at købe en Blu-ray-film eller dvd igen. Desværre er Apple TV ikke officielt kommet til Danmark, så jeg må indtil videre bruge amerikanske gavekort til at købe film, men det er superlet at leje film og især serier som ”Dollhouse” og ”Lost” ved tryk på en knap i HD-kvalitet (720p) og surround. Derudover gør Apple TV’en det også nemt at se podcast fra DR, og jeg har erstattet min Apple Airport Express, så jeg bruger Apple TV til at streame musik fra min laptop til mit stueanlæg.

Hvad går du lige og mangler? Yamaha har lavet en utrolig spændende musik-gadget ved navn Tenori-On. Det er en lille kombineret synthesizer, sampler og sequenser i tablet-størrelse, hvor du ved at trykke på de lysende knapper kan skabe din egen musik. Jeg faldt over en YouTube-video (se videoen nederst red.), hvor sangeren Little Boots har leget med den, og det kunne være rigtigt sjovt at prøve den selv.

Hvad kunne gøre livet med tech bedre? Tænk hvis producenterne kunne blive enige standarder, så vi slap for formatkrige såsom krigen mellem Blu-ray og HD-DVD, de mange forskellige 3D-produkter (du kan for eksempel ikke bruge Samsungs 3D-briller med naboens Sony-tv) og diverse varianter af hukommelseskort osv. Producenternes uenigheder går altid udover forbrugerne, der ender med at blive forvirrede og/eller køber produkter, der hurtigt bliver forældede eller ubrugelige. Derudover ville det være rart, hvis Danmark ikke altid var sidst med spændende online tjenester som Spotify, filmleje på Apple iTunes, adgang til købe-apps på Windows Phone 7-mobiler og meget andet.

Hvordan oplever du produkternes lækkerheds-faktor? I løbet af de sidste mange år er der sket en øget fokus på design indenfor gadgets, og du kan stort set ikke finde en gadget, hvor der ikke er fokus på design. Selv GPS’er, robotstøvsugere og eksterne harddiske er blevet flottere de sidste par år, så lækre og cool gadgets er blevet en større del af hverdagen. Det er ikke kun flad-tv’et hjemme i stuen, du gerne vil have dine venner til at bemærke, men vi vil også gerne ses, når vi smækker vores iPhone eller iPad på cafébordet eller ifører os retrolækre hovedtelefoner i S-toget. Det kan jeg i hvert fald personligt ikke sige mig fri for;-)

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Udover T3’s egen hjemmeside er jeg vild med den lidt nørdede tegneserie XKCD.org der ofte omtaler trends og tendenser i internet- og gadgetverdenen.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Dropbox er en af mine yndlings-apps, som giver dig 2GB gratis plads i skyen (du kan opgradere til mere). Jeg har både app’en på min iPhone, min MacBook Pro og iPad derhjemme og på min arbejds-pc på kontoret, og når jeg lægger dokumenter, fotos, pladsreservationer, flybilletter og andre filer i den, kan jeg tilgå dem, uanset hvor jeg er. Det har blandt andet reddet en biograftur til en særforestilling, hvor jeg havde downloadet en pdf af pladsbekræftelsen til dropbox. Biografen påstod, vi ikke havde bestil plads, men ved at åbne dropbox på mobilen og vise dem bekræftelsen fik vi alligevel plads. Derudover bruger jeg næsten hver dag Facebook-appen, Angry Birds og en indkøbs-app ved navn Shopper, der kan synkronisere indkøbslister blandt flere brugere.

Har du et godt teknologi tip til andre? Smæk et par højttalere på dit flad-tv! De fleste af os har efterhånden fået et flad-tv ind i stuen, men det er så synd, at de fleste ikke kobler et par højttalere på. I gamle billedrørs-tv, der jo var kæmpestore, kunne fabrikanterne sagtens få plads til et par hæderlige højttalere inde i tv’et, men med de centimetertynde skærme vi har nu, er der ikke meget plads til højttalerne. Jeg har læst musikteknologi på Aalborg Universitet og elsker selv at have masser af lydgrej stående, men jeg kan godt forstå, at det ikke er alle, der kan leve med et par fuldfede gulvhøjttalere i stuen. Du behøver dog ikke en hel surround-opstilling, for at få et bedre resultat. Prøv at købe eller låne et sæt højttalere og koble dem til til tv’et og smæk en film på. Skift derefter mellem tv’ets indbyggede højttalere og så de eksterne, du har smidt på. Jeg vil næsten love dig, at selv de billigste højttalere, du kan finde, lyder bedre end de indbyggede.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 4 =

No Comments Yet.