UGENS ELEKTRONISTA: BERIT LUND

4 Min læsning

Berit er nok en af de danskere som ved mest om E-bøger. Hun ejer den lækre webshop www.booksnob.dk, hvorfra hun sælger danske e-bøger, e-læsere og lydbøger. Berit tager desuden gerne ud og underholder om e-bøger og e-læsere.

Hvad er din yndlingsgadgets lige nu: Min Kindle 2 fra Amazon og min iPhone 4. Kindlen læser jeg flittigt alt muligt på så ofte som muligt. Både dansk skønlitteratur, som jeg selv sælger, og engelsk litteratur fra Amazon. Jeg er især begejstret for, at jeg for 26 kroner om måneden automatisk modtager New York Times bogtillæg. Direkte til Kindlen.

Hvad mangler du?: Jeg gad naturligvis godt have en iPad. Ikke særligt originalt, men jeg ville gerne kunne læse på den også, og ikke mindst vise folk, hvordan de kan bruge den til skønlitteratur. Og så en Kindle 3 og en Kindle DX – fordi det er det absolut allerbedste når det kommer til dedikerede e-læsere (der altså ikke kan meget andet end at læse e-bøger på – men gør det på den mest behageligste måde).

Hvad mangler verden? Frit og superhurtig internet uber alles. Det driver mig til vanvid, når det ikke bare fungerer. Det skal nok ikke ligefrem opfindes, men det skal dælme gøres bedre. Så glæder jeg mig meget til den dag, hvor alle bøger er digitaliserede og til en hver tid ville kunne findes nemt og hurtigt på din e-læser, downloades og læses.

Det ville også være rart med to typer skærme i en og samme skærm på iPad’en: LCD til alt internetbaseret, og eInk til læsning. Så skulle der bare lige være sådan en switch knap og vupti blev det en rigtig e-læser (uden lys i skærmen) … og vupti kunne man se en TED video eller andet visuelt krævende.

E-bøgerne skal også blive sjovere og bedre. De kunne for eksempel kombineres med lyd- og billedfiler, og det kunne være fedt hvis man kunne læse lidt i en bog, og så når man skulle afsted, kunne slå over på lydbogen og få læst op. E-læseren skulle så naturligvis huske, hvor man var nået til i teksten.

Hvornår er teknologi cool? Jeg synes designet er vigtigt. Der er eksempelvis adskillige e-læsere som jeg ikke ville eje eller ses med offentligt alene på grund af designet. Men hvis jeg sidder med min Kindle i toget, så er jeg helt stolt, og håber i smug at folk vil spørge mig hvad det er jeg sidder med. Det er en blanding af at det ser lækkert ud, og at det fungerer så smukt i min hverdag og rent faktisk hjælper mig med mit arbejde, og med at blive klogere.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Jeg vil selvfølgelig anbefale BookSnob.dk til alle der leder after dansk skønlitteratur til en ny e-læser, tablet computer eller smartphone. Der er langet over 40.000 iPads over disken, og jeg ved ikke hvor mange iPhones, og disse kan altså ALLE læse BookSnobs e-bøger. Det er der mange der ikke aner.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Jeg elsker iBooks som er Apples gratis læse app. Og så har jeg selvfølgelig Kindle app’en installeret, så jeg altid kan læse videre i mine bøger fra Amazon. Den sørger så for at synkronisere med de andre apps og min Kindle, så den ved præcis, hvor jeg er nået til. Og så er der apps fra Gyldendal og Lindhardt & Ringhof. Det er fede børnebøger som Mis med de blå øjne, Mimbo Jimbo, Palle alene i verden.

Har du et teknologi tip til andre: Jeg har et par tips til hvordan man læser danske ePub e-bøger på din Kindle eller smartphone. Jeg har skrevet en gratis guide her: http://www.booksnob.dk/kindle_guide/

For at læse e-bøgerne i iBooks, skal du først installere iBooks naturligvis, derefter gemme e-bogen i iTunes, synkronisere, og åbne den i iBooks. Det er slet ikke spor slemt at læse en god dansk bog på din iPhone, iPad eller iPod.

Bruger du et Android apparat, skal du have fat på et program der hedder Aldiko, som findes her: http://www.aldiko.com/.

Følg Berit:

www.booksnob.dk

www.booksnob.dk/blog

www.facebook.com/booksnob

Twitter: @beritlund + @booksnobdk

LinkedIn

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − 1 =

1 Comment
  • Per Engelsted Jonasen
    januar 24, 2013

    Jeg skal hjælpe en ældre dame med meget dårligt syn med at købe en e-bogs læser. Hun er absolut ikke computerminded, så derfor skal den være så enkel som muligt at betjene. Hun læser mest engelske bøger. Kan du give mig en ide’.
    Venlig hilsen Per