UGENS ELEKTRONISTA ER BITTEN TORDRUP

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Bitten Tordrup studerer sociologi og er igang med at skrive speciale om bloggingkultur. Ellers render Bitten rundt på NORDJYSKE Mediers analyseafdeling, hvor hun arbejder med danskernes medievaner. Læs hvorfor Bitten bytter chokolade med vildt fremmede mennesker på den anden side af jorden og få hendes tips til en app, der sparer strøm på telefonen.

Hvad er din yndlingsgadet lige nu? Det må næsten være min Sony Ericsson X10 mini. Man kan jo bruge den til alt! Det er min første smartphone, og jeg er overrasket over, hvordan den virkelig gør hverdagen lettere. Den er lille og kompakt til forskel fra andre smartphones, og det er præcis sådan, jeg vil have det. Den skal kunne være i en lomme på et par stramme jeans. Jeg tjekker jævnligt Facebook og Twitter på den (også hvis jeg vågner midt om natten…), og i dag har den reddet mig igennem et fokusgruppeinterview til specialet ved at fungere som diktafon.

Hvad ønsker du dig? Jeg vil utrolig gerne have et nyt tv. Mit nuværende er gammelt (dog stadig fladskærm), men HDMI-indgangen er i stykker, så jeg kan ikke have både tv-boks og dvd-afspiller sat til samtidig, hvilket betyder, at jeg skal flytte kablet frem og tilbage. Ellers kunne jeg godt lige bruge en PS3, så jeg kunne spille Heavy Rain og Little Big Planet, når jeg havde lyst, og ikke kun når jeg besøgte min kæreste.

Er der noget du synes nogen burde opfinde? En hjerne-USB! Simpelthen en USB-stick, som man kunne indsætte i hjernen på person A, overføre viden og derefter indsætte i hjernen på person B, som så modtog den pågældende viden. Jeg er vild med at lære, men døgnet er bare ikke langt nok til at læse alle de bøger, jeg gerne vil suge viden fra. Som en bonus skulle der følge en sådan USB med hver bog, man købte, så man kunne få sin viden uden at bruge tid på at læse. (næsten som set i Matrix, hvor hovedpersonen Neo får sin viden via et effektivt stik i nakken red.).

I hvilke sammenhænge synes du teknologi er rigtig fedt? Når der er tænkt på både design og indhold. Tit synes jeg, i forbindelse med eksempelvis bærbare computere eller mobiltelefoner, at de rigtig velfungerende ting har et småkedeligt design, og så snart der bliver fokuseret på udseendet (eksempelvis for at gøre det mere attraktivt for kvinder), halter de tekniske specifikationer bagefter. Derudover FARVER – alt behøver ikke være sort, hvidt eller sølvgråt.

Hvilket website vil du gerne anbefale? Jeg kan af hele mit hjerte anbefale Swap-bot.com! Det går i sin enkelhed ud på, at man tilmelder sig ”swaps” med bestemte emner, eksempelvis chokolade. Herefter får man tildelt en partner fra et sted i verden, til hvem man skal sende en pakke med chokolade, samtidig med at man selv modtager en. Virkelig hyggeligt indspark i en hverdag, hvor man modtager alt for lidt snail mail, og man får et dejligt indblik i andre kulturer.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Ud over naturligvis Twitter og Facebook er jeg rigtig glad for Advanced Task Killer (Android red.), som med et enkelt klik kan sikre, at du ikke har 117 applikationer kørende i baggrunden, som sluger strøm. Derudover bruger jeg dagligt Pill Reminder.

Har du et teknologitip til andre? Jeg har for nylig tilmeldt min mail inde på downtown.dk, hvor man så godt som dagligt modtager relevante tilbud på restauranter, butikker eller oplevelser i ens by (København, Aarhus, Aalborg, Odense eller Malmø). Der kommer nogle ret brugbare tilbud en gang imellem, så det er bestemt værd at tjekke ud, hvis man kan lide at opleve noget og spare penge.

Du kan følge Bitten på hendes blog bittent.dk. eller på twitter.com

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 9 =

No Comments Yet.