UGENS ELEKTRONISTA: IDA JENG

2 Min læsning

Vi fangede denne uges meget internationale Elektronista på hendes kontor i New York. Ida Jeng arbejder fuldtid som Social Media konsulent ved FN. Hendes job består i at mobilisere bloggere i udviklingslande for at få sat emner  HIV/AIDS, menneskerettigheder samt kvinders fødsel og graviditet på dagsordenen. Derudover skriver Ida debatindlæg til nogle af de største online medier i USA. Du kan af og til også finde hende på Politikens online sider.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu: Hånden på hjertet, er helt vildt bagud på gadgets i privaten. Jeg har fx stadigvæk ‘den  gamle iphone’. Skærmen har været smadret i over et år, og den har overlevet et cola-bad. Det tager ca. 60 sekunder at loade en sms, og ringetonen virker ikke altid. Min kollega har døbt den ‘ew-phone’, fordi den er sådan lidt små-klam. Jeg synes, den har karakter.

Skal jeg nævne noget særligt er min ynglings-gadget nok Flip kameraet, som jeg bruger til at filme ting, som inspirerer mig. En udstilling, gadekunst, grafitti, børn i en park, folk i subwayen, eller rejsende i lufthavnen. Hvis jeg keder mig, eller er i transit, finder jeg de små film frem. På arbejde bruger vi Flip til at lave v-logs med bloggere i udviklingslande for at gøre blog-indlæggene mere visuelle.

Hvad ønsker du dig: Det kunne nu være rart med en iPhone4.

Hvad synes du verden mangler? En lynhurtig internetforbindelse, der virker i hele Afrika og tilmed er gratis.

Hvilket digitalt produkt synes du har særlig coolfaktor? Bliver aldrig træt af Nooka ure. Mit næste skal være hvidt. (Nooka illustrerer fx. tiden med prikker og streger og gør sig bemærket med meget kreativt design red.)

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Google Translate har sparret mig for en masse misforståelser ved FN. Ellers er jeg fan af podcasts, som jeg lytter til dagligt, særligt ‘This American Life’, ‘New York Times Book Rewiew’ og ‘360 Podcast’ med Anderson Cooper, ‘Vanity Fairs Writers Reading’.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Tror simpelthen, at min iPhone ville dø, hvis jeg udsatte den for en app. Men drømmer om en dag at have en telefon, der ikke crasher, når jeg bruger Yelp. (Lokationsbaseret tjeneste med tips fra lokalområdet red.).

Har du et teknologi tip til andre: Hvis man taber væske udover en teknologisk dims, skal man ikke gå i panik. Ofte skal de bare lige have lov at tørre. Det har jeg selv prøvet med en Toshiba computer.

Følg Ida

idajeng.com eller unfpa.org

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 5 =

No Comments Yet.