UGENS ELEKTRONISTA: LAURA JUL

5 Min læsning

Navn: Laura Jul

Det laver Laura til hverdag: Konceptudvikler, kreativ strateg og tekstforfatter hos PeopleGroup.

Du kan finde Laura her: Blog – laurajul.dk eller på Twitter – @LauraJul

Hvad er din yndlingsgadget lige nu: Et æble om dagen er åbenbart ikke nok for mig (Æble=Apple produkter red.). Tit finder jeg nemlig både min 15’’ 8 GB 1067 MHz MacBook Pro, min 32 GB iPhone 4 og min 32 GB iPad med wifi + 3G inden for en halv meters afstand af mig selv. Mit sidste æble har fast plads i køkkenet. Det er min 160 GB iPod, der står i en docking station, så jeg kan spille højt.

Hvordan bruger du tingene: Skal jeg blogge, skrive, nørde i min reader eller surfe i længere tid, er det computeren, jeg bruger. Den har det bedste tastatur og den største skærm.

Mobilen holder mig opdateret. Morgen og aften og i løbet af dagen tjekker jeg 6 faste apps: Mail, Twitter, Facebook, Foursquare, Path og Instagram. Jeg like’er, kommenterer og tweeter måske. Eller poster et billede eller check’er ind, der hvor jeg er.

iPad’en er et add-on. Det ekstra device jeg godt kan undvære, men som jeg er glad for, at jeg har. iPad’en er til underholdning. Jeg ser TED talks med TED app’en. Eller spiller Angry Birds, hvis jeg er i selskab. Et spil jeg ikke kunne drømme om at spille på mobilen, fordi det er alt for småt. Og så er iPad’en genial, når jeg skal på seminar og er væk fra arbejdet hele dagen. Så slipper jeg for at slæbe rundt på computeren. Det var også fedt at se iPad’en i hænderne min søsters unger på 2, 5 og 7 år. Jeg ville ikke ha’ lyst til at lade dem lege med min computer. Men iPad’en var jeg tryg ved at give dem. Den er så intuitiv – og de kan ikke komme til at gøre noget forkert.

Har du nogle digitale juleønsker: Jeg er til Nintendo-konsoller. GameCube er smidt i kælderen, og Wii står i stuen. Men jeg vil gerne prøve Xbox 360° med Kinect. Jeg behøver ikke at eje den. For Xbox’en er grim, og jeg bruger i forvejen min Wii så sjældent. Men jeg vil alligevel gerne stå helt uden controller og spasse mig.

Hvad synes du, der mangler lige nu… En Chore App, der ordner alle de huslige ting: Vander blomster, lægger tøj sammen og tømmer mit køleskab for den mælk, jeg ikke når at drikke før udløbsdatoen. Forestil dig sådan en One-Click rengøring. Den app giver jeg gerne penge for. Jeg ville også downloade Add 2 Hours-app’en. Så kunne jeg bruge den, når jeg lige manglede 2 timers søvn, hvilket jeg reelt gør hver morgen. Eller når jeg får for korte deadlines. Eller når man er midt i et godt kys og egentlig skal ud af døren, fordi man har en aftale.

Hvornår er teknologi rigtig fedt for dig? I det sociale. Jeg fået mange nye, gode og fortrolige venner, som jeg ser privat, gennem Twitter her i 2010. Platforme som Twitter, Foursquare og Instagram har i det hele taget gjort, at jeg i dag kan få både lokalguider, kaffeaftaler og overnatningsmuligheder, uanset om jeg tager en tur til Skagen, Berlin, New York eller Hyderabad i Indien. Faktisk lånte jeg en lejlighed i en uge i New York i september af en, jeg udelukkende kendte fra Twitter. Dét er sgu da social networking FTW! ;) (For The Win=internet slang for noget rigtig positivt red.).

Har du en favorit applikation lige nu? Lige nu er det TED på iPad’en. Der hvor andre læser i en bog eller et magasin, før de skal sove, ser jeg for tiden en TED talk. På mobilen er det Twitter, Foursquare og Facebook, som jeg bruger mest. Men min favorit lige nu er den sociale foto-sharing app, Instagram. Der har jeg nu et hyggeligt og nærværende forum, hvor jeg like’er og kommenterer andres billeder og deler mine egne. Både hverdagsbilleder, som fx af risengrøden jeg fik hos min søster i går. Men også mere fotografisk lækre billeder, som et aftenskud af 8-tals siloen på Bryggen, som jeg kørte forbi, da jeg cyklede hjem. Og så er der selvfølgelig ZumoCast, som jeg har installeret på både computer, mobil og pad. Det betyder, at jeg kan tilgå min musik, mine film og de øvrige filer, jeg har liggende på computeren, via iPad’en og mobilen.

Har du et teknologi tip til andre : Jeg har fået mange gode oplevelser med Foursquare. Flere gange har jeg check’et ind et sted og opdaget, at en af mine Twitter-venner, som jeg endnu ikke har mødt live, også er til stede. Så har jeg spottet vedkommende og gået over og sagt: ”Hej, jeg skal lige hilse på dig. Jeg hedder Laura”. Det er altid en vildt god oplevelse, også de gange jeg har spottet forkert! Jeg gør det samme, hvis jeg ser nogen, som jeg synes ligner en af de avatare, jeg følger på Twitter. Og så var Foursquare faktisk årsag til, at jeg mødte min forrige kæreste. Foursquare afslørede nemlig, at vi tit kom de samme steder. Og derfor måtte vi jo ha’ noget til fælles. Så mit tip er: Sig hej! Både på de digitale platforme og på gaden. Så får du nemlig langt mere ud af din tilstedeværelse.

Hvilket websites vil du gerne anbefale til andre og hvorfor?

http://dearblankpleaseblank.com/ : Underfundige breve, der får en til at smile eller grine.

http://clientsfromhell.net/ : WTF-historier fra hverdagen, når kunden får en til at tage sig til hovedet… og rive det af!

http://textsfromlastnight.com/ : Underholdende SMS’er fra i aftes, der skaber sjove billeder på nethinden.

http://www.postsecret.com/ : Indsendte postkort med folks hemmeligheder. Opdateres hver søndag.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 14 =

1 Comment
  • Freja
    december 22, 2010

    Meeeeega sej chick!