UGENS ELEKTRONISTA: LOUISE OPPRUD JAKOBSEN

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Ugens Elektronista er en serie portrætter af fantastiske kvindelige rollemodeller, som på en eller anden måde har et særligt passioneret forhold til teknologi. Vi lægger benhårdt ud i 2012 med Louise Opprud Jakobsen.

Louise arbejder for innovationstænketanken InnovationLab og står for at sætte internationale projekter og events op fra New York til San Francisco og til i Nuuk. Louise løfter her sløret for hvordan hun bruger lykkeværktøjer og lader en kanin læse sin nyheder højt.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? Min iPad er i hård konkurrence med min favoritkanin Nabaztag. Min iPad har jeg med mig over alt, det er mit eksterne brain-drive, den der bærer alle mine noter, skitser og aktuelle tanker og så har de apps der gør mit liv lettere. Den kære kanin Sir Nazbatag står på Labbet (Innovation Lab) og læser nyheder højt fra webbet – alt fra et par tech news fra engadget, til historier fra mit all time favorite magasin Wired til CNN. Vejret giver den også et par kommentarer med på vejen når den har lyst. Den er topkær og har et lidt forfinet britisk accent, hvorfor den har tillagt sig Sir titlen.

Hvad oplever du som særlige tendenser indenfor dit felt lige nu? Happiness er i den grad en trend der er på vej ind i business. Man opnår fantastiske produktivitets-resultater ved at applikere ”systemisk happiness” som blandt andet Shawn Achor (forfatter af the Happiness Advantage og fra Cambridge U) har specialiseret sig i. Harvard Business Review har bla bragt en artikel hvor Shawn har været medvirkende til at indføre systemiske happiness-tiltag, altså rutiner og kommunikationsmetoder- og stukturer for ledere og medarbejdere, hvor resultaterne har vist direkte bundlinjeforbedringer. Bivirkningerne er selvfølgelig gladere medarbejdere der føler sig mere kreative, innovative og bliver sundere. ”ROIet”(return on investment red.) er skyhøjt, jeg er vild med det!

Er der noget du synes nogen bør opfinde? Et intuitivt og følelsesbaseret mailsystem. Jeg glæder mig til den dag hvor neuroscience-baserede monitoreringssystemer kommer til at skabe interfaces. Forestil dig en realtidsmåling af hjernen som viser ex dit stressniveau, den viden er så tilgængelig for din computer som designer hvad du ser – altså har du et højt stressniveau kunne den forsimple websites/indbakken/fjerne alle popups etc og føre dig tilbage til single-tasking. Man ser tidlige eksempler på det med NeuroSky – en hjernescanner hvor man kan øve sig i at fokusere og meditere gennem simple spil. I ét spil skal mN få en bold så højt op som muligt ved at være fokuseret, og at træne sin evne til netop det glæder jeg mig helt vildt til, når NeuroSky’en lander i min postkasse om et par uger.

I hvilke sammenhænge synes du teknologi giver rigtig meget mening? SciFi har jo tegnet skitserne for en stor del af vores drømme, scenarierne indhenter vi hvert år. Så teknologi hjælper os jo med at udleve vores drømme og blive dygtigere og sejere år for år. Værdierne teknologierne er bygget op omkring er de vigtige – så Skype ex, ikke betragtes som en teknologi men som den platform der tillader mig at have nære venner i hele verden. Så – teknologi giver rigtig meget mening der hvor den ”enabler” vores drømme og værdier – og i øvrigt accelererer tempoet på de ting vi gerne vil.

Hvad ønsker du dig? En beamer. Er der ikke nok snart nogen der laver sådan en?

Hvilket website vil du gerne anbefale? Trackyourhappiness.org – den herligste website hvor man via 3 pushmails om dagen noterer hvor ”lykkelig” eller glad man er på netop dét tidspunkt. Efter nogle uger får man et superskarpt billede af hvad søvn, sex, mad, motion, arbejde, venner, rejser og alle de andre ting ens liv består af egentlig betyder for en – og hvordan man ret let kan optimere på få ting for at opnå store ændringer. Jeg prøver altid at vælge med mine to favoritparametre ”wauw & happiness” – så når jeg er i tvivl om hvilke valg jeg skal træffe, så dobbelttjekker jeg lige om der er en wauw-fornemmelse over det – eller om det er noget jeg bliver super glad af. Det hjælper den her webapp enormt meget med at definere.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Sketchbook Pro er helt klart min favorit-oversprings app lige pt. Når jeg har en halv time til at slappe lidt af, er jeg begyndt at tegne rigtig meget. Sketchbook app’en gør det rigtig let at editere og lave lag på skitserne – og så er det bare helt vildt sjovt og let at lave noget fedt.

Hvilke gode sites kan du anbefale? Fast Company & Wired er efter mine tech&biz livsliner. Jeg når ikke altid cover to cover i magasinerne, med Wired laver super fede podcasts som der lige passer med en gåturen på job og Fast Company har et killer nyhedsbrev der hver dag bringer seneste biz trends.

Tech-tippet: Én af mine San Francisco venner kalder mig altid for Geek-Queen, det er jeg desværre ikke rigtigt –i hvert fald ikke når det kommer til min ellers højt elskede mac. Så derfor holder jeg altid øje med de rigtige nørder og deres videoer hvor der hele tiden kommer alverdens herlige tutorials. En eftermiddag kan altså fint gå på youtube med Søg: mac + tutorials + new features

Hvor kan man følge dig? Ilab.dk blogger jeg en del om brugertrends, new tech impact og organisatorisk innovation. Ellers er jeg let at finde på LinkedIn

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + twelve =

1 Comment
  • gitte kjær
    januar 13, 2012

    Hej Christiane.
    Måske du vil lave en brugsanvisning på dansk eller engelsk, der fortæller, hvordan
    man får assistance af kaninen, der er omtalt oven for. Der bliver spurgt om, hvilken
    Mac man har, og jeg kan kun finde ud af at udfylde med MacBookAir.
    Med venlig hilsen
    Gitte