5 digitale tips til gården og gaden (og opgangen)

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Elektronista har været forbi Aftenshowet på DR1 for at tale om digitale tips til det gode naboskab. Her får du 5 håndplukkede tjenester som gør en forskel. Se indslager herunder. 


Behøver alle på en villavej at eje en græsslåmaskine eller kunne man dele? Leder du efter brugt børnetøj på loppemarkeder mens din overbo har skabet fuld? Savner du gårdlivet om vinteren? Der er masser af ting du kan gøre for at dyrke naboskabet og få endnu mere glæde ud af de mennesker som bor i nærheden af dig.

1. Reshopper

Screen Shot 2014-01-09 at 11.06.18 AM
En gratis app som lader dig købe og sælge børnetøj i dit nærområde. App’en giver dig et overblik over hvad der er til salg lige i nærheden af dig. Det er nemt at oprette annoncer og designet er lækkert og imødekommende. Findes til Android og iPhone.

2. Minbildinbil.dk

Screen Shot 2014-01-09 at 11.10.07 AM
Hvis du ikke særlig tit har brug for bil har du måske valgt slet ingen at have. Men så er der alligevel engang imellem hvor man gerne vil i sommerhus eller en tur på landet. Lejebiler er dyre og udlejningsstederne ligger ofte langt væk. Nu kan du istedet leje en bil af din nabo. Systemet er enkelt. Du finder en bil i nabolaget som passer til dit budget. Lejeperiode bookets online og betaling går over sitet, så du ikke skal fedte med kontanter. Bilerne er forsikret under udlejningen gennem Minbildinbil.dk Priser fra 199 kr om dagen.

3. Nabohjælp.dk

Screen Shot 2014-01-09 at 11.09.13 AM
Måske har du i forvejen en aftale med din nabo, hvor I holder lidt øje med hinandens hjem. Nu har nabohjælp.dk formaliseret den venlige naboovervågning således at du gennem en app vil modtage beskeder hvis der er mistænkelig adfærd eller tegn på indbrud i dit hjem.

4. NeighborGoods.com

Screen Shot 2014-01-09 at 11.08.26 AM
Står du og mangler en boremaskine og har du en stige din nabo godt må låne? På NeighborGoods.com opretter du en profil med det du gerne vil låne ud og så kan du se hvad andre gerne vil låne ud i nærheden. Helt oplagt at lave en aftale på vejen eller i gården om at bruge tjenesten til at få overblik over hinandens ting. Tjenesten er gratis.

5. DenLilleTjeneste.dk

Screen Shot 2014-01-09 at 11.06.04 AM

Står du og mangler hjælp til flytningen? Græsplanen? Skal du have malet et hegn? Handlet ind eller passet et barn? Den Lille Tjeneste er et site som handler med tjenester. Så hvis naboen ikke har tid til at hjælpe med at hugge brænde, så kan det være der er en anden i nærheden der har. Du bestemmer selv prisen og betaler online, når opgaven er udført.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × five =

2 Comments