5 FANTASTISKE EBØGER TIL DIN SOMMERFERIE

3 Min læsning

Elektronista har bedt Berit Lund fra Booksnob om at udvælge 5 fantastiske bøger som du simpelthen ikke kan gå galt i byen med, når du vil have god og underholdende læsning hele sommerferien. 

Af Berit Lund

At lave så kort en liste var en sjov udfordring. Kunne snildt have fundet 15 kandidater til din sommerferielæsning. Men de udvalgte er relativt nye og rigtig godt anmeldt. Læser du meget i ferien, kan du med fordel nuppe hele striben.

1. Hvor blev du af Bernadette? af Maria Semple

hvor-blev-du-af-bernadette-e-bog

Hvor blev du af Bernadette?  er indtil videre en af mine favoritter i år. Den handler om Bernadette, der er en forhenværende superarkitekt, men nu husmor bosiddende i Microsoft City, Seattle. Som hun afskyr, by the way.

Hun har en Microsoft ansat superstjerne af en mand og en hyper intelligent datter. Og så har hun stille og roligt lagt sig ud med hele nabolaget og de andre mødre fra datterens skole.

Bogen er legende let skrevet og fyldt med en meget meget behagelig humor. Skøn sommerlæsning, der minder lidt om Tæskeholdet banker på af Jennifer Egan og Frihed Jonathan Franzen.

2. Ikk’ for sjov af Geo

ikk-for-sjov-e-bog

Jeg kom til at starte på læsningen af Geo’s beretning om kemo og comedy på årsdagen for hans kræftdiagnose. Det var på en eller anden måde med til at gøre hele læseoplevelsen meget fængende og meget rørende på samme tid.

I bogen beskriver Geo hele forløbet fra han får konstateret den første knude, over den første operation, opture og nedture, indtil lægerne en dag konstaterer spredning til lungen.

Det er et hårdt forløb at læse om, men det kan samtidig gøre dig forrygende hverdagstaknemmelig. Og heldigvis har Geo også fyldt godt op med humoristiske input. Dog kun lige netop til den hårfine grænse. Men du kommer til at både grine og græde! (se evt. mere om Ikk for sjov projektet her red.)

3. Profeterne fra Evighedsfjorden af Kim Leine

profeterne-i-evighedsfjorden-e-bog

Hvert år er der én titel, der tager hovedparten af de store danske litterære priser. Og i år har denne titel været Kim Leine’s Profeterne i Evighedsfjorden med DR Romanprisen, Weekendavisen og Politikens litteraturpriser og De Gyldne Laurbær.

Den foregår i slutningen af 1700tallet i Danmark, Norge og Grønland og er om nogen årets must-read.

http://www.booksnob.dk/profeterne-i-evighedsfjorden-e-bog.html

4. Bye Bye Blackbird af Jesper Stein

bye-bye-blackbird-e-bog

Det her er en krimi og den er helt ny. Det er Nørrebro noir (eller 2200 noir om du vil) og det er lidt à la Dan Turèll.

Bye Bye Blackbird har fået 5 hjerter og stjerner i Politiken, Berlingske og Jyllands Posten, og det er virkelig flot. Ikke mindst for en krimi. Og for den svære to’er. Og for gentagelsen af den evigt ikke-velfungerende politimand. Den må være seriøst godt skrevet og komponeret.

5. Og bjergene gav genlyd af Khaled Hosseini

og-bjergene-gav-genlyd-e-bog

Det her er den meget anmelderroste opfølger til Drageløberen og Under en strålende sol. Drageløberen var endda så populær at undertitlen til Og bjergene gav genlyd ser ud til at være Forfatteren til Drageløberen:)

Med andre ord, hvis du kunne lide de første, kan du med rimelig sandsynlighed også lide Og bjergene gav genlyd.

God fornøjelse og hav en forrygende sommer. Dig og din e-bogslæser.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + twelve =

No Comments Yet.