5 fede, trådløse højttalere, du kan købe brugt lige nu 

3 Min læsning

Musik er trådløst på flere måder i dag. Vi lytter i trådløse øretelefoner og streamer musikken via det trådløse netværk. Lige nu er brugtmarkedet tilmed fyldt med trådløse højttalere i god kvalitet til fornuftige penge.

I 70’erne skulle stereoanlæg være så store som muligt. I 80’erne rendte vi alle rundt med en walkman og havde lidt mindre stereoanlæg. I 90’erne, efter alle var gået fra LP’er over til CD’er, kunne et stereoanlæg sættes ind på en boghylde. Og i starten af 2000’erne røg alting over på iPod’en. Siden kom smartphonen og ændrede vores musikvaner igen. Men de små højttalere i smartphones og tablets er ikke helt godt nok for folk, der rent faktisk kan lide at lytte til musik. Derfor væltede trådløse højttalere i alle former og størrelser ud på markedet i kølvandet på smartphonen. Mange af dem understøtter de nyeste versioner af Bluetooth, og eftersom den standard er ret universel, kan man i princippet lige så godt købe sin trådløse højttaler brugt, hvis den er i god stand. Her er fem eksempler, du kan finde i brugtmarkedet lige nu.

 

  1. Georg Jensen Damask Bluetooth-højttaler

Hvis man har fokus på indretning og design, kan denne højttaler være sagen. Dens design lugter lidt af gammeldags transistorradioer, men i et hyper-opdateret design. Som navnet antyder, er stoffet på højttaleren fra Georg Jensens fine Damask-serie, og dens batteri kan holde op til 8 timer på en opladning. Man kan altså tage den med rundt, hvis man har lyst til det. Den er set på DBA til 1000 kroner brugt.

  1. Bang & Olufsen BeoPlay A9

I en lidt højere prisklasse, men stadig med indretning og dansk design i top, finder man Bang & Olufsens BeoPlay A9-højttaler. A9’erens størrelse gør naturligvis dens lydkvalitet noget bedre end en lille, trådløs højttaler. Den kan spille musik fra iOS-enheder via AirPlay og fra Spotify med Spotify Connect. Man skal lige kigge efter, om der er tale om en første- eller andengenerations BeoPlay A9, når man køber. Den første har ikke Bluetooth indbygget, men skal bruge en adapter, hvis man vil bruge denne trådløse standard. En BeoPlay A9 er set brugt på DBA til 9.500 kroner.

  1. Libratone LOUNGE

Har man brug for en soundbar i stedet, kan man f.eks. tjekke Libratone LOUNGE ud. Den var en af det danske højttalerfirmas første produkter, men lyder stadig fantastisk. Den kan kobles til et tv med DLNA eller kan afspille musik fra f.eks. en iPad eller en iPhone via AirPlay. Bluetooth kræver en adapter. Som med alle Libratones produkter, kan stoffet på højttaleren skiftes ud, så det passer bedre med ens hjemmeindretning. Den er set til 2.900 kroner brugt på DBA.

 

  1. B&W Zeppelin

En ældre, men stadig vellydende og ikke mindst veldesignet højttaler er Zeppelin-modellen fra Bower og Wilkins eller bare B&W. Den blev lanceret, da iPods og iPhones havde det store, brede stik og ikke det Lightning-stik, de har nu. Det betyder, at du skal bruge en adapter, hvis du vil bruge den indbyggede oplader-dock. Zeppelineren kan dog også bruges trådløst, så du behøver ikke bruge dock’en overhovedet. Den er set til 1800 kroner brugt.

  1. Sonos Play:5

Endelig er der Sonos, der af mange anses for at være kongen af trådløse højttalere. Ud over, at Sonos-højttalerne kan forbinde sig til hinanden, så du kan spille den samme musik i flere rum ad gangen, så kan man som regel forbinde sig til streamingtjenester som f.eks. Spotify direkte, uden at skulle bøvle med alt for meget trådløs opsætning. Sonos Play:5 er en højttaler med god lyd, der kan fungere som en start på turen ind i Sonos-universet. Den er set på DBA til 2.600 kroner brugt.

Sponsoreret af DBA Guide.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 7 =

No Comments Yet.