5 gadgets, der gør nytårsaften sjovere og sikrere

3 Min læsning

Årets sidste aften står for døren, og snart ringer vi 2017 ind. Det er som regel ensbetydende med fest, farver og fyrværkeri – men det er også en oplevelse, der bliver bedre, hvis man tilføjer de rigtige gadgets. Her er 5 brugte gadgets, du kan købe inden nytårsaften og gøre det hele lidt sjovere.

1.Tablet

For mange mennesker er der to nytårstraditioner, der er hellige, og de foregår begge på tv-skærmen. Det er dronningens nytårstale og ’90-års-fødselsdagen’, som DR som regel viser lige op til at der skiftes over til live-dækningen af rådhusklokkerne. Men hvad nu, hvis man fejrer nytår med folk, som enten er bedøvende ligeglade, eller er en del af den stigende mængde af mennesker, der ikke har et kabelabonnement eller overhovedet har et tv? Så må man jo selv klare sig, og derfor kan man tage en tablet med i tasken.

Nytårstalen kan ses via en app og ’90-års-fødselsdagen’ kan man finde på YouTube. Tablets fås helt ned til 150 kroner, hvis man kan nøjes med en lille, gammel Android-tablet (men man bør nok købe noget nyere, hvis der skal streames video på den). Og ellers kan man f.eks. købe en iPad Air fra omkring 1.600 kroner og opefter.

2.GoPro-kamera

Vil man gerne forevige nytårsaften bedst muligt, kan man optage næsten hele seancen på et GoPro-kamera. Man skal bare have et SD-kort, der er stort nok. GoPro-kameraerne kan optage i længere tid, og køber man et af de nyere, f.eks. GoPro Hero4, optager man endda video i den høje 4K-opløsning. De koster omkring 2.000 kroner brugt, men hvis man kan nøjes med HD i stedet for 4K, kan man også få sådan et kamera for mindre.

Et brugt 128GB SD-hukommelseskort kan fås helt ned til 150 kroner.

go-pro-1

3.Eksternt batteri

Nytårsaften er lang, og når man står der ud på morgenen og skal have fat i en taxa, skal ens smartphone helst ikke være død. Put derfor et ekstra batteri i tasken, så du er sikker på, at du ringe efter nogen, der kan få dig hjem i god stand. Det er også praktisk, hvis du skal med det offentlige og vil købe en billet på mobilen. Eller hvis du bare har taget så mange billeder, at telefonens batteri er begyndt at blive træt, og du gerne vil tage et par billeder mere. Eksterne batterier, der også kaldes powerbanks, kan fås fr alige over 100 kroner og opefter på brugtmarkedet.

4.Disco-højttalere

disco-hoejtalere

Hvis der virkelig skal festes igennem på et niveau, hvor naboerne klager og politiet er nødt til at komme forbi og dæmpe gemytterne (eller hvor politi og naboer fester med), kan du overveje at investere i et par diskotekshøjttalere til nytårsaften. I vore dage kan man få dem med diskotekslys indbygget, så det kan blive rigtigt festligt. På brugtmarkedet fås de helt ned til omkring 500 kroner pr. højttaler for en passiv version, men vil man have nogle med indbygget forstærker, skal man mindst op og give mellem 1.500-2.000 kroner for et sæt.

5. Overvågningskamera

overvaagningskamera-2-dba

Mens vi andre fester, går indbrudstyve gerne på togt. Nytårsaften er en af de aftener, hvor der begås flest indbrud, men hvis du køber et brugt overvågningskamera, der kan gå på nettet, kan du få sjælefred, mens champagnepropperne springer. Du kan nemlig altid på på nettet fra din smartphone og se, hvad der foregår i hjemmet, selvom du befinder dig langt væk. Et sådant kamera kan fås helt ned til 700 kroner brugt, og det er måske egentlig billigt sluppet for at kunne springe ind i det nye år med ro i sindet.

Lavet i samarbejde med DBA Guide

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − 5 =

1 Comment
  • mormormedstiletter
    december 31, 2016

    Fede gadgets!! Tak for gode og underholdende tips her op mod det nye år:-)