Årets sjoveste legetøj er fra Nintendo og lavet af pap

3 Min læsning

De kreative genier hos Nintendo har forvandlet pap til fundamentet for noget af det sjoveste og mest kreative legetøj, du kommer til at se i meget lang tid.

Hvem havde troet at noget så simpelt som pap kunne gøre magisk? Japanske Nintendo, der sidste år gjorde sig bemærket med Nintendo Switch, flexer nu igen deres kreative muskler med Nintendo Labo.

Labo er et kreativt legetøj/spil, du bruger sammen med din Nintendo Switch, hvor du kan bygge en masse forskellige ting i pap og bruge dem sammen med din Switch.

Ved lanceringen af Labo, er to pakker tilgængelige: En ‘Variety Kit’, som indeholder fem forskellige ting, du kan bygge og en ‘Robo Kit’, hvor du bygger en meget kompleks robot.

Fyldt med kreative små detaljer

Pakken med de fem forskellig figurer du kan bygge, er den, som de fleste nok kommer til at stifte bekendtskab med, og den skuffer ikke. Pakken indeholder en masse plader med pap, hver af dem er markeret i forskellige farver, så du ved, hvilke der hører til de forskellige ting, du kan bygge (en fiskestang, en motorcykel, et hus, et klaver og en lille robotbille). Hver af dem tager et sted mellem halvanden til to timer at bygge og kræver, at du folder, bøjer og drejer pap på en masse forskellige måder.

Der er ikke noget lim eller lignende. Alt foregår ved at sætte pap sammen, og det er ret sjovt at sidde og bygge et klaver i pap.

https://youtu.be/LWjHVVDpg48

Imens du bygger de forskellige stykker legetøj, lærer du også, hvordan den bagvedliggende teknologi virker, og det gør, at du kender de forskellige stykker legetøj og alle aspekter af dem.

Hvad gør man så når man har bygget det?

Når du har brugt et par timer på at dreje og bøje pap (robotten tager markant længere tid at bygge, da den er meget mere kompleks), så skal der leges med det. De forskellige stykker legetøj, du samler, har alle deres egne små spil, du kan gå igang med. Klaveret kan du spille musik på, fiskestangen har nogle forskellige fiskespil og legetøjshuset, du bygger er et kreativt virvar af sjove idéer og finurlige små spil.

Fælles for det hele er dog, at det er lige så sjovt at bygge de forskellige stykker legetøj, som det er at lege med dem. De indeholder ikke måneders underholdning, men det er sjovt at lege med det man faktisk har bygget og ved, hvordan virker ned til mindste detalje.

Nintendo Labo er meget mere end bare legetøj, det er også et minikursus i programmering

Når du er færdig med at lege med de eksisterende spil, begynder det virkelig at blive sjovt. For der er også en hel sektion dedikeret til at forandre, de ting, du har bygget. Der er indbygget et miniature-programmeringssprog, så du kan lave ret store forandringer. Når du først går igang med at lege med programmeringen, udvider potentialerne sig, og du kan forvandle fiskestangen til et musikinstrument eller gør fx som kreative folk på internettet har gjort:

 

Fremragende underholdning til både børn og voksne

På mange måder føles Nintendo Labo som en moderne fortolkning af LEGO. Halvdelen af morskaben med Nintendo Labo kommer af at samle det, værdsætte resultatet af det hårde arbejde og så lege med det.

Selvfølgelig kan du ikke rive papstykkerne fra hinanden og sætte dem sammen på nye måder, men du kan modificere og forandre de forskellige Labo-dele ved hjælp af programmeringsværktøjerne. Det gør det til et utroligt alsidigt stykke legetøj, og ligesom med LEGO, så bliver det kun sjovere at bruge Labo, jo mere du udfordrer det og jo mere kreativt, du bruger det.

Det er på ingen måde et traditionelt spil, det er heller ikke et fladt stykke legetøj. Nintendo Labo er helt sin egen og en unik blanding af det fysiske og digitale udført på en vanvittigt kreativ facon.

Nintendo Labo fås i to pakker: Variety Kit til 498kr og Robo Kit til 529kr.

Hver af dem kan købes og bruges uden den anden, men begge kræver en Nintendo Switch for at kunne bruges.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve + 18 =

1 Comment
  • Henrik
    maj 28, 2018

    Det ser meget cool ud, men jeg tror prisen er lidt for høj til, hvad du rent faktisk får.