App giver blinde øjne at se med

1 Min læsning

Hvordan kender man forskel på en dåse tomater og en dåse hønsesuppe? Hvad står der på skiltet? Hvordan vælger man det tøj, der klæder én bedst? Indlysende hverdagsopgaver for os der kan se, men for de blinde kan det være op af bakke. Heldigvis giver en ny app nu blinde og svagtseende mulighed for at “låne” øjne hos seende. Via telefonens kamera lader BeMyEyes den seende se, hvad den blinde har brug for hjælp til. Jeg har kendt til BeMyEyes projektet noget tid, og det er fedt at se at projektet er fløjet så godt fra reden. Allerede har over 61.000 seende skrevet sig op til at assistere over 4000 blinde og over 9000 er allerede blevet hjulpet.  Crowdsourcing når det er bedst. I Elektronista podcast #145 taler jeg med folkene bag projektet.

Download BeMyEyes app’en findes lige nu til iPhone. Skynd dig ind og meld dine øjne til eller lån et par, hvis du har brug for det.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − 10 =

1 Comment
  • Thomas Jean Nielsen
    januar 23, 2015

    Måske et dumt spørgsmål, men ved du om der også er planer om en version til Android?