App gør digitaluret smartere

2 Min læsning

Mobilproducenterne har i de seneste år kastet sig over intelligente ure, men faktisk har Casio med deres G-Shock serie i noget tid lavet smart-ure, der kan forbindes trådløst med mobilen og har masser af funktioner.

Når man hører nogen tale om smart-ure, så er det ikke urproducenter, man tænker på som det første. I stedet er det de store mobilproducenter, der får æren for at være først med Bluetooth-ure, der har smarte funktioner, og som kan forbindes med mobilen.

Mange glemmer, at nogle af de traditionelle producenter af digitalure som Casio også laver ure med intelligente funktioner, der rækker langt ud over, hvad man forventer af det klassiske digitalur. Dem kan man for eksempel se hos Casios officielle danske forhandler Urkompagniet.dk. Her findes blandt andet digitale Bluetooth-ure i G-shock serien, der kan forbindes med mobilen. Når man modtager mails eller SMS beskeder, får man en lille alarm på uret, så man kan svare med det samme. Det giver den fordel, at man aldrig misser et opkald eller en vigtig mail, hvis man for eksempel har mobilen på lydløs. Urene i G-Shock-serien har heller ikke sammen batteri-krævende skærm som mobilproducenternes smart-ure. Så man slipper altså for at skulle lade sit ur op hver aften, hvilket mange nok vil være glade for. På deres hjemmesiden viser Casio i øvrigt, at digitaluret stadig findes i varianter til et bredt publikum.

Casio_Bluetooth

App lader uret styre musikken

En anden fordel ved G-Shock-modellerne med Bluetooth er, at de også kan bruges til at styre musikken på mobilen. Så hvis man for eksempel dyrker motion eller en anden aktivitet, hvor man ikke lige gider sidde med mobilen i hånden, styrer man musikken med sit ur. Udover en kompatibel G-Shock med Bluetooth, skal man bare bruge den tilhørende app, G-Shock+, som kan hentes gratis på Google Play til Android eller App Store til iOS. Når app’en er installeret på mobilen, kan man så bruge knapperne på sit G-Shock ur til at styre musikken. App’en kan også styre, hvilke beskeder man vil have vist på uret.

G-shock_App   G-shock_App_Menu

 

Bygget som en tank

En af de helt store fordele ved blandt andet Casios G-Shock-serie er, at urene er langt mere holdbare end traditionelle smart-ure. Topmodellen Casio G-Shock Mudmaster er vandtæt ned til 200 meters dybde. Den får energi fra en lille solcelle, og så er urskiven beskyttet af safirglas, der er syv gange stærkere end stål. Den kan altså tåle en hård medfart uden at give op, og er ideel for folk, der ønsker et robust ur med intelligente funktioner.

Casio_G-shock_Serie

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine − 4 =

No Comments Yet.