Ulo – nuttet overvågning

2 Min læsning

Uglen Ulo ligner en lille, fin pyntegenstand. Men den er meget mere end det. Den overvåger dit hjem og orienterer dig om tingenes tilstand ved at sende dig en besked eller ændre udtryk.

Ulo by Vivien Muller er bare 7,6 cm, den har øjne af LCD, så de kan skifte farve, form og blinke. Den har indbygget kamera og bevægelses-sensor.


Ulo har både en funktion, når du er hjemme hos den, og når du forlader den. Når du forlader Ulo, kan du sætte den i alert-mode ved at klappe den let på hovedet eller indstille det til at ske automatisk, når du selv (eller din telefon) bevæger dig ud af hjemmets wifi. Alarmberedskabet kan være indstillet til, at du informeres, hvis bevægelse detekteres i hjemmet. Ulo kan sende dig en besked og et billede. Du kan også aktivt tage et snapshot af dit hjem.

Du kan også bruge den til overvågning, mens du er hjemme, f.eks. på småbørnsværelset. Selvom det også kunne være relevant på et teenage-værelse, så vil Ulo nok hurtigt blive gennemskuet.

Udover den gængse overvågningsfunktion kan den også være med til at overvåge andre ting for dig. Via en app indstiller du selv, hvad den skal reagere på og hvordan. Et eksempel er pollenvarsel – hvor du kan sætte den til at få røde øjne. Eller den kan se glad ud, når en af dine kontakter har fødselsdag. Derudover anbefaler udvikleren Vivien Muller, at du anvender IFTTT, hvilket vil udvide dine muligheder for at få hjælp af Ulo.

Ulo er crowd funded. Fuld funding blev opnået den 1. november 2015, men levering loves først i november 2016. En Ulo koster 149 Euro. Der følger en app med i prisen.

Personligt vil min Ulo blive et hyggeligt selskab, et digitalt kæledyr, som jeg ikke ser mere tyverisikring i end i vores sumpskildpadder. Overvågning er ikke for os, der ofte glemmer at låse døren. Eller måske er det netop Ulo, vi har brug for?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six − 1 =

3 Comments
 • Kim. Petersen.
  september 14, 2016

  Spørgsmål. Er. Denne. Lille spøges fætter. Ulo. På market nu. . ?

  Med venlig hilsen.

  • Karen Groenkjaer
   september 17, 2016

   Jeg kontakter lige udvikleren og spørger.
   mvh Karen

  • Karen Groenkjaer
   september 19, 2016

   Hej igen,
   Har fået følgende svar:
   Ulo can be pre-ordered on our website : mu-design.lu

   mvh Karen