Den nye Audi A4 er et kinderæg – praktisk, lækker og funktionel

3 Min læsning

Hvad er det tyskeren, som har fået en forlomme gennem teknik, egentlig kan? Elektronista har set nærmere på den nye udgave af klassikeren Audi A4.

Det første man mærker, når man sætter sig ind i en Audi, er følelsen af solid kvalitet. Intet føles plastikagtigt her. Døren smækker med den helt rigtige lyd, rattet føles perfekt, gearstangen glider ubesværet, og kørslen er behagelig, men ikke uden kant.

Det kan godt være, en Audi ikke gør meget væsen af sig uden på. Og det er faktisk også en del af brandets charme. At det er underspillet og ikke råber op. Men på tekniksiden fungerer det bare. Det er ikke tilfældigt, at virksomhedens slogan gennem 44 år har været “Vorsprung durch Technik”.

Audi A4 er en klassiker, som danskerne er glade for både som familie- og firmabil. Og den nye Audi A4 er den mest rummelige til dato, men er alligevel mere miljøvenlig end forgængeren. Der har været fokus på at skære udledningen af CO2 ned, og det er blandt andet lykkes med lavere vægt og et mere aerodynamisk design. Det er detaljer som f.eks. små designstriber på sidespejlene, som gør en forskel. Det syner ikke af meget, men det virker! Audi A4 er faktisk nu den mest aerodynamiske bil i hele klassen.

bakspejl 1025 x x

Elektronista tog den nye A4’er på roadtrip og oplevede en bil som lå elegant på både motorvej og små, snoede skovveje i det bakkede Vejle. Det er en behagelig bil, men det er også en sjov bil at køre.

Som de technørder vi jo er, lagde vi selvfølgelig straks mærke til de tekniske detaljer. At den traditionelle bilnøgle efterhånden ikke findes mere er vidunderligt i sig selv. Hvorfor skulle man dog til at sætte en nøgle i en lås, hvis man kan nøjes med at trykke på en knap?

audi 1050x500

Så er der det virtuelle cockpit, som kan tilkøbes som ekstraudstyr – et digitalt display, som gør køreoplevelsen meget mere up to date. Skærmen er 12.3” (større end en iPad), og på den finder man hastighed, omdrejninger, og det kort man navigerer efter. Det giver meget mere mening at have det lige foran ansigtet fremfor at skulle se ind på midten af bilen hele tiden. Det er også muligt at tilkøbe heads up-displayet, så flere informationer flytter ind på selve forruden. Det lyder forstyrrende, men det er augmented reality, som giver rigtig meget mening. 

AA4_L_151027[1]

Og som den originale mobile gadget en bil jo er, så er det indlysende, at den efterhånden også skal på netværk. Med Audi Connect bliver Audi A4 til et rullende hotspots, så op til 8 enheder kan være på nettet på én gang i bilen. Navigationen får lige et ekstra boost med Google Earth og Google Street View. Selvfølgelig kan devices lades vi to USB indgange eller på en trådløs ladepude. 

Som med de fleste biler i den her klasse, så kan der tilkøbes en række ekstra udstyrspakker til Audi A4’eren. Men en af de ting, som heldigvis er med som standard, er sikkerhedssystemet Pre Sense City. Hvis man kører 85 km/t eller under, skanner systemet vejen for både biler, cyklister og fodgængere og advarer føreren, hvis der er noget, som kan skabe problemer. Ved en nødsituation bremser bilen simpelthen selv op. Det skulle betyde, at nogle kollisioner helt kan undgås og andre mindskes.

Ekstra pakker kan også advare om ikke at åbne døren, hvis der er en cyklist på cykelstien eller automatisk stramme sikkerhedsselen og hurtigt lukke vinduerne, hvis en påkørsel bagfra er under opsejling. Skulle man gå hen og blive lidt træt og uopmærksom, så minder pauseanbefalingsfunktionen om, at det er en god idé at holde ind til siden.

AUDI REMOULADEN OG TAAGE

Alt i alt indeholder den nye Audi A4 det meste, man kan ønske sig som moderne og ansvarsfuld (og lettere nørdet) bilist. Et lækkert design, masser af teknisk assistance og sikkerhed i konstant udvikling.

Kunne du tænke dig selv at prøve kræfter med den nye Aud A4 på racebanen, så deltag i konkurrencen her.

Priser fra 490.000 kr. Se mere på Audi.dk

I samarbejde med Audi

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × two =

2 Comments
 • Jan Fisker
  november 20, 2015

  …og så ikke et ord om den forurening som bilen udleder, vel?

 • Skrotpræmie bil
  november 16, 2017

  SKROTPRISER

  SKROTPRÆMİE PÅ SKROTBİL OG BRUGTBİL
  Skrot din bil – Høj præmie! Sælg ikke før du har snakket med os. Skrotbiler

  afhentes samme dag. Høj Skrotpræmie for din Skrotbil. Personbiler, Varevogne,

  4×4, Brugte biler. Vi betaler altid Kontant for Skrot bil og dækker hele landet.

  Afmelding af nummer plader og forsikring er med i vores service når vi

  udbetaler skrotpræmien for din skrotbil.

  http://skrotpriser.com/skrotpraemie-for-bil.html

  Høj Skrotpræmie hos Skrotbilerne. Vi

  udbetaler Danmarks Højeste Skrotpræmie for din Skrot Bil. Vi køber skrotbiler,

  brugte biler, varevogne, skadede biler, firehjulstrækkere, og få kontant