APPBEFALINGER- FØR, UNDER OG EFTER REJSEN

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Find de billigste billetter, undgå turist fælder, shop med de lokale, få mest hotel for pengene og knips de flotteste billeder. Elektronista guider til feriens bedste apps.

Christiane-Vejlo-Aftenshowet

Hvilke apps bruger en digital firstmover, når hun skal ud at rejse? Danmarks Radio og Aftenshowet har spurgt Elektronista’s Christiane Vejlø hvilke apps hun bruger før, under og efter turen. Det blev til et indslag på DR som du kan se her. (Billederne er fra Elektronista’s Secret Mexico Beach rejse vinter 2013)

Før rejsen

GoTraveling– Lækkert gratis iPad rejsemagasin til inspiration (se også guiden til 7 gode iPad magasiner til ferien)

2013-02-16 14.01.13

Momondo– En service der trawler internettet igennem for de billigste flybilletter. Det kan jeg godt få mange timer til at gå med.

Seat guru- Når jeg har booket et fly og har mulighed for selv at bestemme hvor jeg vil sidde i flyet, så bruger jeg Seat Guru. Den kender alle flytyper og brugertips fortæller f.eks. hvis der mangler bagageplads til sæde 1A eller at række 22 har ekstra benplads.

AirBnB– Hvis jeg rejser til storbyer bruger jeg næste kun privatudlejningstjenesten AirBnB nu. Det er 100 gange federe at bo lokalt med eget køkken og som regel gode insider tips fra værten.

Google Street View– Når jeg har fundet et hotel eller en lejlighed tjekker jeg altid lige gaden og kvarteret ved at “gå en tur” i det med Google Streetview.

Evernote Perfekt notesbog hvor jeg inden rejsen noterer ting jeg gerne vil nå at se, prøve og købe på min destination. Jeg bruger den også til pakkelister, så jeg husker det hele og til mine billetter og bookninger, så jeg altid har dem på mig.

Tripadvisor– Hvis jeg skal på solferie ender jeg som regel i et hotel. Men jeg booker aldrig noget før jeg har tjekket brugeranmeldelserne på Tripadvisor først. Det er også et godt sted til at finde tips til gode ting man kan foretage sig på destinationen.

Tripit Når jeg kender mine rejsedatoer taster jeg dem ind i Tripit. Jeg kan også sende mine billetter direkte til Tripit som så skaber en rejseplan som kan bruges undervejs.

Under rejsen

20130216_184910

CPH Airport– Rejsen begynder som regel i Københavns Lufthavn. Jeg bruger lufthavnsapp’en til at holde øje med flyinformation som forsinkelser og go to gate notifikationer. App’en er også rigtig god hvis man skal hente nogen i lufthavnen. Så bliver man varslet hvis flyet er forsinket.

UV indekset– Jeg har en meget lys datter på 5 år og holder altid godt øje med hvor stærk solen er. UV indekset er en smart app fordi den bruger telefonens GPS og fortæller præcis hvor meget UV stråling der er lige hvor man befinder sig. Den virker også i udlandet!

Everplaces– Jeg er helt vildt uptight med ikke at havne i turistfælder og dårlige dyre restauranter når jeg rejser. Everplaces er en super smart social app hvor jeg kan se hvilke steder mine venner har besøgt og anbefalet. Også en god huskeapp hvis man selv vil lave en liste over yndlingssteder fra ferien.

Lokale kort downloadet– hvis jeg rejser til storbyer sørger jeg altid for at downloade bykort og kort over metro inden jeg rejser. De skal typisk hentes på wi fi, og det er vigtigt at man henter kort som bliver helt downloadet til telefonen så det ikke er nødvendigt at gå online i det dyre udland.

Google Translate- En hurtig parleur som oversætter mellem de to sprog du ønsker.  Jeg har især brugt Google translate i Indien, hvor jeg gerne ville lære nogle ord på hindi. Du får både sætningen på skrift og med udtale. Til iPhone 

XE Currency– Jeg er elendig til at omregne til danske penge når jeg rejser steder hvor jeg ikke er helt skarp i valutaen. Så er den klassiske XE Currency en hurtig converter.

Piiki Helt genial op som skanner mine bon’er og så lander de direte i min dropbox. Bruger det mest på forretningsrejser. Også godt hvis man rejser flere sammen og efterfølgende skal lave et regnskab.

Viber- Hvis jeg skal ringe hjem. Telefonen skal være på et wi fi, men så kan du også ringe og sende sms’er gratis.

Kindle app- Jeg læser mest skønlitteratur når jeg er på ferie. Så kan jeg til gengæld også kværne 5 på en uge. Fordi jeg foretrækker at læse på engelsk er Kindle app’en den bedste. Så kan jeg også læse den samme bog både på min telefon og tablet. Hvis jeg læser dansk bruger jeg Riddr.

Dropbox Uploader mine billeder undervejs så jeg ikke pludselig får et kamera stjålet og står uden de gode minder fra turen.

Postagram- Tag et billede og skriv en kort hilsen. Udfyld adressen på den som skal modtage det og kortet ankommer som med snail mail som et almindeligt postkort.

Efter rejsen

2013-03-01 18.54.29YourPassenger Rights– Jeg har nu to gange oplevet flyforsinkelser på over 1 døgn. Når sådan noget sker er det meget rart at kende sine rettigheder og muligheder.

Fotoredigering – Jeg tager tusindvis af billeder på hver eneste ferie. Hvis man ikke passer på ender de med aldrig at komme videre end til en mappe på computeren. Jeg forsøger at klippe videobidder sammen til små film og lave albums af billederne så tit jeg kan. Jeg bruger iMovie til redigering af film og iPhoto’s album når jeg vil samle alle stillbillederne. Der findes naturligvis lignende tjenester hvis man ikke er til Apple.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × one =

2 Comments
 • Mikkel
  juni 14, 2013

  Tak for den super fede artikel!
  Skal jeg helt klart huske, når jeg skal ud og rejse.
  PS: Man skal nok lige passe på, at roaming priserne ikke tager livet af én, hvis man er flittig bruger af apps på sin ferie;)

 • Verónica de Santos
  februar 5, 2014

  Dear Christiane,

  I would like to ask your permission to use one of your beautiful photos of Punta Monterrey to illustrate an article in a free printed magazine called Glup, of which I am editor in chief. Of course, the due credit will be granted.

  Please contact me if you would agree.

  Thank you very much for your attention.