HER ER HVAD XBOX ONE OG PLAYSTATION 4 KOSTER

3 Min læsning

Af Mikkel Winther

I år starter den såkaldte konsolkrig. Sony og Microsoft vil lancere nye spilkonsoller på markedet, og i denne uge offentliggjorde begge parter prisen og hvornår de kommer.

ElektronistaE3

I disse dage foregår E3 messen i Los Angeles, det er verdens største spilmesse og under den uge lange eksplosion af spilnyheder afholdte både Sony og Microsoft deres årlige pressekonference.

På konferencerne blev det offentliggjort hvornår begge parters nye hjemmekonsoller (Xbox One og Playstation 4) ville komme i handlen – samt et par overraskelser:

Xbox One – Spil så langt øjet rækker

Mød Xbox One
Mød Xbox One

Microsofts pressekonference fokuserede primært på at vise os den enorme mængde af spil der er på vej til Xbox One. En masse eksklusive titler blev fremvist fra Microsoft spilstudier såvel som partnere.

Blandt andet fremviste Microsoft det længe ventede Ryse: Son of Rome, som er et intenst actionspil i de glade gladiator dage. Der blev også givet en demonstration af det eksklusive Dead Rising 3, som alle zombie-elskere vil juble over.

Generelt fremviste Microsoft en hær af spil, der spændte fra familiespil som Kinect Sports Rivals og Minecraft til voksenspil som TitanFall (fra skaberne af det enormt populære Call of Duty), Sunset Overdrive (overdreven action fra legendariske Insomniac Games) og et helt nyt Halo spil der kommer til næste år.

Microsoft annoncerede at Xbox One er i handlen fra november i Danmark, og prisen på deres konsol – € 499. Maskinen kan forudbestilles ved diverse forhandlere, der lige nu har prissat den til 4299,-

Playstation 4 – Sony satser hele butikken

Mød Playstation 4
Mød Playstation 4

Sony havde også en masse at sige natten til tirsdag, små seks timer efter Microsoft viste deres trumfkort frem. Sony fokuserede på at vise en bred vifte af spil fra små to-mands udviklere med spil som Transistor, og selvfølgelig de store bombastiske produktioner som det imponerende inFamous: Second Son og Killzone: Shadow Fall.

Sony snakkede dog ikke om medie funktioner. Der blev ikke snakket om hvilke services de ville tilbyde (udover de vanlige som Netflix) eller mere i dybden om funktioner som at uploade en video af det man spiller, så andre kan se med. Forhåbentlig kommer Sony med flere detaljer om disse ting tættere på udgivelsen.

Og hvornår kommer den? Sony ville ikke sige specifikt hvornår udover til efteråret. Til gengæld smed Sony en enorm overraskelse ved, at annoncere en pris på € 399,-. En markant billigere pris end Xbox One. Danske forhandlere kræver lige nu 3699,- for en Playstation 4.

Generelt fremviste Sony ikke så mange imponerende spil som Microsoft, men der er ingen tvivl om at begge platforme kommer til, at få en masse fantastiske spil.

Fremtiden er lys

Og i sidste ende er alt dette kun til forbrugerens fordel, da vi får en masse spil og kamp om vores opmærksomhed.

Jeg har aldrig været så tændt på fremtiden, vi står overfor to konsoller med en masse rå kræfter, en hær af spil og to firmaer der er klar til at slås om hver eneste forbruger de kan få fingrene i.

Hvad synes du? Hvilken konsol tiltrækker dig og hvorfor? Fortæl os om det i kommentarfeltet!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + nineteen =

No Comments Yet.