iOS 7- SÅDAN BLIVER DIN IPHONES NYE LOOK

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Apple har igen holdt hof. Det er 7 måneder siden vi fik iPad mini og vi ville allesammen bare gerne se noget nyt. Det fik vi! Et komplet nyt look af iPhones personlighed. 

iPhone-ios7

Om det er ventetiden, savnet af Jobs, konkurrende produkter eller bare mæthed, så har et eller andet ihvertfald påvirket stemningen omkring det digitale præmieæble. Forventningerne til keynoten igår var store og der var brug for noget helt nyt. Elektronista dækkede eventen med liveradio (lyt eller genlyt her).

Den mest interessante nyhed for den store brede masse er uden tvivl et komplet makeover af iPhonen´s undertøj (som jeg lige vover at kalde det look, vi møder når vi navigerer rundt i vores telefon- hardware designet er så selvfølgelig overtøjet- det er klart).

Apples chefdesigner Jonathan Ive har i årevis stået for “overtøjet” og den “hårde” (hardware) del af produktet. Sidste år fik han så også undertøjsafdelingen (den “bløde” software del) under sine vinger. Vi har forventet det ville betyde et skridt væk fra den skeumofisme som ellers har været kendetegnende for Apple software. Altså farvel til lædersyninger (“no virtual cows were harmed in the making of this” siger Apple), træpaneler og spiralryg på notesbogen. Jony Ive står for et helt andet og meget mere rent, simplistisk og simpelt look (“bringing order to complexity” siger Jony Ive selv). Og det er bestemt også det vi kommer til at se med det nye iOS 7 look.


ios7-vejret-mail

Apple’s nye version af iOS er blevet meget mere lyst, skrifttypen er renere og tyndere, look’et er transparent og nærmest let. Vi kommer til at forlade de tunge, stærke farver og møder i stedet et meget moderne og minimalistisk look. Ved første blik oplevede jeg faktisk look’et som lidt kedeligt og meget mere i retningen af hvad vi har set på Android telefoner og med en “flad” dimension, som vi kender fra Windows Phone.

ios7-siri

Men det er svært at danne sig en præcis mening før man sidder med produktet i hånden og vender sig til hverdagsbrugen. Det kan gå begge veje. Enten er det nye design småtamt og mangler spræl eller også bliver det befriende med det rene brugervenlige look. Efter at have kikket nærmere på det hælder jeg allerede mest til den sidste. Nu har vi haft det gamle nærmest lidt tegneserieagtige farvemættede look i så mange år. Er det på tide vi renser ud og strammer op? Hvad tænker du?

Her får du et hurtigt overblik over nogle af de vigtigste nyheder fra iOS7 updaten. Og skriv så endelig din mening om det nye design i kommentarfeltet.

Ios7-nyt-design

– et helt nyt designet notifikationscenter (træk ned fra toppen) som du kan bruge selv når skærmen er låst

– et nyt kontrolcenter (træk op fra bunden) som gør det nemmere at bruge yndlingsfunktioner som volumen, airplane mode og lommelygte

– slide to unlock flytter til bunden så du “trækker” skærmen igang (tja, Android agtigt)

– flere sider i folderne (så du kan samle endnu flere apps i samme folder)

– Airdrop funktionen som gør det muligt at dele dokumenter mellem iPhone og iPads og Mac’s

– nyt gamecenter i helt ren, hvid stil (“vi løb tør for grønt filt” siger Apple selv. Til gengæld havde de åbenbart balloner)

– en update af browseren Safari med ny search bar (nogle ville sige det lugter lidt af Google Chrome)

– nye kamera filtre (nogle ville sige det lugter lidt af Instagram)

– multitasking mellem alle app- men ikke på bekostning af batterilevetiden

– en ny fotoapp som arrangerer billederne efter de øjeblikke de er taget i

– en smartere Siri (den stemmestyrede assistent) med nyt look og nye stemmer (den virker stadig ikke med dansk tale)

– samspil med forskellige bilmærkers multimediasystemer således at iOS kommer op på bilens skærm (iCar anyone?)

– automatisk app update (det var da nyttigt!)

– en ny “activation lock” feature som forhindre en stjålen telefon i at blive reaktiveret

– iTunes Radio spillelister baseret på musik du godt kan lide (ja det kender vi jo fra Pandora)

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + 11 =

5 Comments
 • Rolf
  juni 11, 2013

  Var der oplysninger om, hvor langt tilbage man kan opdatere til iOS7? Jeg går ud fra, at 4S kan, men hvad med den ældre 4?

 • @Dynepusheren
  juni 11, 2013

  Rolf, fra 4s og fremad, ikke bagud

  • Brian Borup
   juni 11, 2013

   Faktisk bliver iOS 7 også tilgængelig på ældre enheder som iPhone 4 og iPad 2. Men mon ikke det bliver uden nogle af de mere lirede funktioner som f.eks. parallex effekten på baggrundsbilleder.

 • @Dynepusheren
  juni 11, 2013

  Desuden ser det ud til at Ur-ikonet, nu bliver aktivt.
  Altså at selve ikonet viser den faktiske tid. Det er sgu da frækt :-)

 • Anders
  juni 11, 2013

  Lækkert med nyt design og opdaterede funktioner. Især hurtig adgang til indstillinger er på tide. Irriterende hele tiden at skulle åbne Bluetooth for at logge på ens højttalere.