Bliv mere produktiv med disse 3 værktøjer

2 Min læsning

Smartphones er efterhånden blevet en lifesaver i mange af hverdagens gøremål, og med de rette apps og værktøjer kan du lukke op for en verden af organisering og coolness, der vil få selv den mest tjekkede projektkoordinator til at måbe.

Evernote
Notesbøger og post-its alle vegne? Ikke med Evernote. Et virkelig smart notatprogram, hvor du kan oprette notesbøger, noter, udklip osv. Du kan også installere en extension til din browser, som lader dig klippe ting ud fra hjemmesider og artikler og i bedste scrapbogsstil føre dem direkte ind dine notesbøger i Evernote. Ønsker du at dele dine noter med kollegaen eller din studiekammerat, er det også nemt og enkelt.

Evernote er et af mine absolut mest brugte værktøjer, når jeg skal organisere noter og ideer, og det bliver hurtigt svært at undvære. Du kan downloade en app til din computer og smartphone, så du nemt kan komme til dine noter hele tiden. Evernote findes både i App Store og Google Play.

Wunderlist
Når jeg har fået samling på ideerne, så skal der handling til, så de kan føres ud i livet. Hertil bruger jeg app’en Wunderlist. En genial følgesvend, der fungerer som tjekliste og organisator af dine opgaver. Du kan både bruge den på jobbet og til private gøremål som fx indkøb, lister med bøger du gerne vil læse etc. Ligesom med Evernote kan du dele listerne med andre og sætte alarmer. Det er virkelig smart, hvis I fx er to, der deles om indkøbene.  Hvis den anden tilføjer noget til indkøbslisten, vil der komme en notifikation på telefonen toner en notifikation frem.

Igen kan en extension downloades til din browser, så du med et klik kan tilføje ting til dine lister. Super smart og virkelig lækkert for os, der elsker at hakke gøremål af på lister. Wunderlist findes både i App Store og Google Play.

Tale-til-Tekst
Sidst men ikke mindst har jeg effektiviseret min tid gevaldigt, efter jeg er begyndt at bruge den indbyggede dikteringsfunktion på min iPhone. På trods af at du måske føler dig en smule fjollet, når du sidder og taler højt til din telefon, så fungerer den indbyggede tale-til-tekst i iphonetastaturet rigtig fint og er derfor perfekt, når jeg har travlt eller skal skrive en lang mail eller besked på min telefon på farten. Funktionen forstår simple kommandoer som ‘ny linje’, ‘komma’ og ‘punktum’, og det er ganske få fejl, der må rettes efterfølgende. Hvis du ikke bruger iPhone eller hellere vil bruge en app til denne funktion, så findes der flere forskellige varianter i både App store og Play til android.

Vi elsker tips og tricks her på Elektronista-redaktionen, så tip os gerne om, hvilke værktøjer, der gør din hverdag nemmere.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × two =

5 Comments
 • Merete hansen
  oktober 23, 2015

  Tag et kig på app-en ToDoIst. Den er god til styring af opgaver, fordelt på forskellige projekter/emner, og den fungerer virkelig for mig. Både til arbejdsbrug og privat. gratis i den basale udgave.

  • Cille Bjerring
   oktober 23, 2015

   Tak for tippet Merete. Jeg ved at vi her på redaktionen har skrevet om netop Todoist før –Læs artiklen her

   Jeg har dog ikke erfaring med app’en personligt, så den skal jeg da lige have kigget på :)

   /Cille

 • Anette
  oktober 23, 2015

  Herligt at vide jeg sllerede bruger de to bedste – Eunderlist og Evernote :-)

  Synes altså det mest effektive nogen gange er at slukke telefonen/sætte den på flytilstsnd – og hvile hovedet lidt. Det er helt gratis og kræver ikke noget download. Men sikke et overskud man kan få af det ;-)

  Alternativt – hvis vi skal lege med apps, så er der indtil flere små guidede meditationer på både YouTube og i apps, der gør dig mindst lige så produktiv. Det er endda videnskabeligt bevist at meditation øger produktiviteten ;-)

 • Mikkel
  oktober 23, 2015

  Hvad med at kombinere Siri og Evernote? Se mere her: https://discussion.evernote.com/topic/61616-how-to-create-an-evernote-note-using-siri/

  • Cille Bjerring
   november 25, 2015

   Det ser bestemt interessant ud – det skal jeg have kigget nærmere på. Tak for tippet Mikkel

   /Cille