Brug for at slå ventetiden ihjel? Her er 5 spil, der kan gøre juleaftensdag lidt sjovere

5 Min læsning

Det kan være svært at få alle timerne indtil juleaften til at gå. Så vi har samlet fem fantastiske mobilspil, som du kan underholde dig med helt indtil der er serveret and og lang tid efter. Her er spil til folk i alle aldre, som keder sig, og som vil have tiden til at gå lidt hurtigere.

Få pulsen op som togdirigent

Conduct This! fås som gratis download til iOS og Google Play

Hvis du vil undgå at falde i søvn på sofaen, så skal du gribe fat i Conduct This. Et lille spil til iPad’en, som virkelig får pulsen op. Hele spillet handler om, at du skal afværge, at en masse tog ikke støder ind i hinanden, alt imens, at de skal af med deres passagerer. Det gør du ved at lave sporskifte, stoppe og starte tog hele tiden holde overblikket over, hvilke tog der er hvor og hvad vej, de skal.

Det er hektisk som bare pokker at spille Conduct This. Det starter relativt overskueligt med ét tog og én bus, som du skal undgå at ramme. Men pludselig er der to tog, et sporskifte og tog med forskellige passagerer, som skal til bestemte stationer. Der bliver skruet op for kaosfaktoren på en måde, som gør det til et vidunderligt, hektisk spil.

Hvis du vil have et spil, som er lige så hektisk at spille, som det er charmerende i sit design, så skal du samle Conduct This op. Spillet er gratis og har in-app-køb, der kan åbne for flere baner i spillet.

Rumpirater og benhård action på din iPad

Galaxy on Fire 3: Manticore fås til iPad og iPhone

Skal det være hektisk, men med lidt mere action, så er Galaxy on Fire 3 det ideelle iOS-spil at få ventetiden til at gå med. Som en del af lejesoldatgruppen ‘Manticore’ påtager du dig opgaver for forskellige grupper rundt omkring i galaksen, alt imens I jagter en gruppe af rumterrorister. Historien i spillet er ikke noget videre mesterværk, men den giver et fornuftigt grundlag til at komme ud på missioner og skyde modstandere ned ombord i dit rumskib.

At jagte en fjende igennem vragdele af andre rumskibe og hele tiden kæmpe mod at holde dem på kornet er super intenst. Hver mission er præcis lang nok til at være sjov, men også overskuelig nok til, at du kan nøjes med at bruge ti minutter på den og stadigvæk få en fornuftig oplevelse ud af det.

Selvom Galaxy on Fire 3 ikke er et specielt kompliceret spil, så er det svært ikke at blive opslugt af at jagte fjendtlige fly igennem asteroider, fragte vigtige skibe igennem usikre områder og opgradere sine fly med nye våben. Det er en underholdende pakke, som Galaxy on Fire 3 her disker op med.

Hvis du savner rumskibe i den søde juletid, så er Galaxy on Fire 3 et spil, der kan få ventetiden til at flyve afsted. Spillet er gratis at hente, og du kan helt undgå at bruge penge i spillet, hvis du ikke vil have det vildeste udstyr, det har at byde på.

Genialt musikspil går lige i hjertet

Rhythm Paradise Megamix fås som download og fysisk til Nintendo 3DS til 229kr.

Hvis du er mere musisk anlagt, så er Rhythm Paradiset et spil, der er helt perfekt til at kvæle ventetiden til juleaften. Her får du det ene mere musiske opgave efter den anden. Rhythm Paradise består af mere end 100 forskellige baner, og hver bane er en helt unik ny musisk udfordring.

De små udfordringer er alle sammen supersimple. Du skal bare trykke på én knap i hver af dem. Udfordringen ligger for alvor i, hvornår du skal trykke. Du skal nemlig klikke på knappen i takt til musikken, du hører, og det gælder om at holde rytme (at tappe den med foden hjælper rigtig meget), for jo mere præcist du rammer beatet, desto flere point for du.

Det hele lyder simpelt, men præsentationen og musikken i Rhythm Paradise er så exceptionelt udført, at du fortaber dig i spillets charmerende og beat-tunge univers, hvor timerne frem til juleaften flyver afsted.

 

Japansk billedekryds er det mest geniale hjernebrud i lang tid

Picross 3D Round 2 fås som download på Nintendos eShop eller som et fysisk eksemplar til 249kr

Hvis du effektivt skal dræbe ventetiden til juleaften, men uden at få pulsen op, så finder du ikke et bedre spil til det formål end det geniale Picross 3D til Nintendo 3DS. Picross er japansk billedkryds, og det er en form for hjernebrud, som ikke er specielt kendt herhjemme.

I korte træk er det en slags avanceret minestryger, hvor du har en stor firkant bestående af små klodser foran dig. Så skal du i en Sudoku-agtig størrelse regne ud, hvor mange små klodser du skal fjerne og fra hvilken vinkel. Når alle klodserne er fjernet, så har du formet en figur, som kan være alt fra en telefon til en puddelhund.

Konceptet er ret simpelt, men når det hele foregår i 3D, så kan det blive lidt af en mundfuld at holde styr på, hvilke klodser du kan fjerne. Men heldigivs er der en masse tips, der gør det nemt at lære koncepterne at kende.

Hvis du har brug for at blive opslugt af en rigtig hjernevrider, så er Picross 3D Round 2 spillet, du har brug for i denne juleferie.

Varm op til juleaften med et fantastisk mordmysterium

Yesterday: Origins fås til PC, Xbox One og Playstation 4

Hvis du vil have et spil med lidt mere dybde, som kan underholde dig fra morgenstunden og hele vejen igennem juleferien, så bør du kigge nærmere på Yesterday: Origins.

Her finder du et overnaturligt mordmysterium, der spænder over mere end 500 år. Du hopper i skoene på John Yesterday som ikke er i stand til at dø. John har eksisteret de sidste 500 år. Men hans udødelighed handler ikke om, at våben ikke sårer ham, han vågner simpelthen bare igen, hvis han bliver dræbt – dog mister han sin hukommelse, hver eneste gang han dør.

https://www.youtube.com/watch?v=nozY52dwfp8

Historien i Yesterday: Origins følger John, mens han prøver at finde ud af, hvem han er, hvorfor han ikke kan dø, og hvad der egentlig foregår omkring ham. Jagten på sandheden kommer til at sende dig i armene på en lang række unikke personer og selvfølgelig en masse gåder. For Yesterday: Origins er på ingen måde et actionspil. Det hele handler om at snakke med folk omkring dig og løse gåder ved at finde ting rundt omkring dig, kombinere dem og bruge dem til at løse, de problemer, du møder.

Det er et spil med et roligt tempo og en historie, der går fra at være underlig til utroligt medrivende. Hvis du vil have et spil med stor fokus på historie og mysterier, så er Yesterday: Origins lige det du har brug for.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three − two =

No Comments Yet.