Betal med mobilen uden at låse skærmen op

2 Min læsning

De fleste kender MobilePay, som har gjort det muligt at overføre penge til vores venner og åbnet op for mobilbetaling. Nu er Dankort også på banen med deres Dankort app. Elektronistas Tobias Hyldeborg har testet den nye app, der er kommet godt fra start.

For lidt over to år siden blev det kontaktløse dankort introduceret, og det er blevet godt modtaget. Kortet gør det muligt at betale for beløb under 200 kr., uden man skal indtaste en kode. Præcis ligesom Dankort app.

Det kontaktløse Dankort er utroligt nemt at bruge, så hvorfor skifte til Dankort app? Der er en ret væsentlig funktion, som de fleste måske ikke lige tænker over. Mange har deres indkøbsliste på deres smartphone i dag eller tjekker Facebook i køen, og her giver app’en rigtig god mening. Selvom den ikke er meget hurtigere end det kontaktløse Dankort, bliver det hurtigere at betale direkte med telefonen. Står du med din telefon i hånden, skal du først putte den i lommen og derefter finde din pung frem.

Anmeldelse af Dankort app

Min egen erfaring med app’en har været, at det hele fungerer supernemt. Funktionen med at betale fra låst skærm fungerer rigtigt godt, og er beløbet over 200 kr., kan jeg nemt godkende med Touch ID.

Én af de ting jeg vægter højt, når jeg skal vælge en løsning til mobilbetaling, er tilgængeligheden. Og her er Dankort app godt med. I dag gennemfører danskerne mere end halvdelen af de almindelige Dankort-transaktioner i supermarkeder, og mange af landets supermarkeder tager allerede imod den nye Dankort app.

Modsat MobilePay, som kræver en lille boks, som butikkerne skal have installeret, kan butikkerne integrere Dankort app-løsningen direkte i deres betalingsterminal. Efterhånden som butikker opdaterer og opgraderer deres terminaler, vil du altså kunne betale med Dankort app overalt.

Kom med input til nye funktioner

Holdet bag Dankort app har åbnet op for IdeaLab, som giver dig mulighed for at komme med inputs til nye funktioner i app’en. Selv kunne jeg rigtig godt tænke mig support for Apple Watch, men ved også, at der endnu ikke er ret mange danskere, der render rundt med sådan et om håndleddet, og det derfor ikke er en høj prioritet.

App’en mangler desværre endnu mange af de funktionaliter, som MobilePay har, fx pengeoverførsler til venner, abonnementer, kvitteringer med mere. Dankort app er dog allerede på vej med kvitteringer og vil løbende implementere flere af de gode forslag, der er kommet fra IdeaLab.

I forbindelse med denne artikel var Elektronista blevet inviteret til møde med holdet bag Dankort app – både Charlie Tango, som står for udvikling af app’en og Nets, som er moderselskabet bag Dankort.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + 17 =

No Comments Yet.